Helsingissä pienpanimoiden olut virtaa, viinipullot pulpahtelevat auki ja hampurilaisia tarjoillaan pöytiin. Ja siinä samalla katsotaan jalkapallon MM-kisoja jättiscriiniltä.

ETKO Brewing -pienpanimon Jan Grehn kertoi SuomiFutis-sivustolle, miten Vallilan Konepajalle syntyi konsepti, jossa hänen lisäkseen yhdistyvät MM-futis, Jaajo Linnonmaa ja Sami Hedberg.

– Visiona mulla on ollut saada Vallilan Konepajan alue heräämään henkiin ja kukkimaan, Grehn sanoo.

Haasteena oli saada tarpeeksi näkyvyyttä tapahtumalle, joka kestää vain kuukauden. Tässä kohtaa kuvaan astuivat monen tuntemat hahmot Jaajo Linnonmaa ja Sami Hedberg.

– Lupasin kundeille, että hoidetaan nämä fudiskisat yhdessä. Kevään 2023 lätkän kotikisojen ja vuoden 2024 fudiksen EM-kisojen kohdalla räjäytetään sitten pankki. Pojat suostuivat heti ja yhteinen sävel löytyi hyvin nopeasti!

Grehn tuo pyhään kolminaisuuteen Suomen parhaiksi valitut pienpanimon tuotteet, Linnonmaa Briccon viinibaarin antimet ja Hedberg Sam’s Burgerin hampurilaiset. Kisakatsomon suosio on ollut koko ajan kasvussa, ja viime viikonloppuna meinasi jo käydä ”huonosti”.

– Porukka tykkäsi todella paljon ETKOn olutmaistelusta. Ei oltu ihan varauduttu tuollaiseen menekkiin, ja tarjoilulautaset meinasivat loppua kesken, Grehn nauraa.

MM-kisakatsomo aukeaa tunti ennen päivän ensimmäistä ottelua ja sulkeutuu puoli tuntia päivän viimeisen ottelun jälkeen. SuomiFutis ja Valioliiga.com arpovat Instagramin puolella paketin, jossa voittaja saa kolmen kaverinsa kanssa kisakatsomosta pöydän, hampurilaiset ja juomat veloituksetta.