FIFA vahvisti torstaina, että yksi MM-kisojen työntekijä on kuollut trukkionnettomuudessa lähellä Saudi-Arabian harjoituskeskusta.

Kattojärjestö kertoi olevansa tapaturmasta ”syvästi surullinen”, mutta Qatarin MM-kisojen toimitusjohtaja Nasser Al Khater puolestaan pettynyt toimittajien kysymyksiin asiasta.

– Onko tämä todella jotain, mistä haluatte keskustella? Al Khater sanoi BBC:n TV-haastattelussa.

– Kuolema on luonnollinen osa elämää, tapahtui se sitten töissä tai nukkuessa. Tietenkin, työntekijä kuoli. Osanottomme hänen perheelleen. Tarkoitan kuitenkin, että on outoa, että haluatte keskittyä tähän ensimmäisenä kysymyksenänne.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

ESPN FC

@ESPNFC
Qatar World Cup CEO Nasser Al Khater was asked about a migrant worker dying at Saudi Arabia’s training base this week.

Mediatietojen mukaan työntekijä oli siirtotyöläinen, joita on kuollut maassa yli 6 500 sen jälkeen, kun MM-kisat myönnettiin Qatarille.

Al Khater jatkoi kuitenkin sanoakseen, etteivät lukemat pidä paikkaansa.

– Kuule, työntekijöiden kuolemantapaukset ovat olleet iso aihe MM-kisojen aikana. Kaikki, mitä on sanottu ja mitä on heijastettu työntekijöiden kuolemista, on ollut täysin väärin, hän jatkoi.

– Tämä aihe, tämä negatiivisuus MM-kisojen ympärillä on ollut jotain, mitä olemme kohdanneet.

Turnauksen ylin komitea totesi, että työntekijä ”ei työskennellyt sen toimivaltaan kuuluvissa tehtävissä” ja että välikohtaus tapahtui ”sen toimivaltaan kuulumattomalla alueella”.

Qatarin viranomaiset tutkivat nyt asiaa.

LUE MYÖS!