Huuhkajista tuttu hyökkääjä Eero Markkanen on solminut Ykkösessä pelaavan Gnistanin kanssa ensi kauden kattavan sopimuksen.

Markkanen, 31, edusti viime vuonna HIFK:ta, joka putosi kauden päätteeksi Veikkausliigasta.

Hän on edustanut Suomen kentillä myös muun muassa JJK:ta, RoPSia, HJK:ta ja FC Hakaa. Markkasen ura oli viime vuosikymmenen puolivälissä kovassa nosteessa, kun hän siirtyi alkuvuonna 2014 ruotsalaiseen AIK:hon, josta hänen matkansa jatkui Real Madridin kakkosjoukkueeseen.

Ulkomailla Markkanen on pelannut myös Saksassa, Tanskassa, Indonesiassa ja Yhdysvalloissa. Suomen A-maajoukkueessa hän on esiintynyt 17 kertaa, joista viimeisin oli tammikuussa 2019.

– Oikein hyvät fiilikset. Tosi kiva päästä jengiin mukaan heti alusta. Olen kuullut seurasta ja sen toiminnasta paljon hyvää ja nyt, kun olen asettunut tänne Helsinkiin, niin Gnistan tuntui hyvältä vaihtoehdolta täällä, kommentoi Markkanen uuden seuransa tiedotteessa.

– Eero on tehnyt pitkän uran ja pystyy varmasti auttamaan joukkuetta tästäkin näkökulmasta. Näemme, että hän tuo monipuolisuutta ja erilaista uhkaa erityisesti siihen, kuinka pystymme päättämään hyökkäyksiä. Kaiken kaikkiaan hyökkäyksestä löytyy nyt erilaisia profiileja, jotka täydentävät toisiaan, sanoi Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen.