Erling Haaland pelasi uransa ensimmäiset pääsarjaottelut norjalaisseura Moldessa.

Haaland pelasi Molden edustusjoukkueessa kahden vuoden ajan ennen siirtoaan RB Salzburgiin tammikuussa 2019.

Ole Gunnar Solskjær valmensi tuolloin Moldea. Sittemmin Manchester Unitedia valmentanut Solskjær ei liiemmin pitänyt Haalandin pääpelitaidoista, kun nuorukainen nousi edustusjoukkueen mukaan. Haaland kertoi kokemuksistaan Solskjærin kanssa GQ:n haastattelussa.

– Ensimmäinen asia, minkä hän sanoi minulle oli se, ettei minulla ole mitään ideaa siitä, miten palloa pitäisi puskea. Solskjær sanoi, että meidän on tehtävä paljon töitä sen kanssa. Ja niin teimmekin kahden vuoden ajan. Koko Molde-etappini ajan. Ja se oli tärkeää, koska nyt teen sen myötä enemmän maaleja päälläni.

Haaland tekee edelleen harjoituksissa tismalleen samoja asioita kuin juniorina Norjassa.

– Yritän tehdä nykyäänkin samoja asioita kuin 13-vuotiaana kotikaupungissani. Teen edelleen täysin samanlaisia juoksuja. Jos katsot videoita, joissa olen 13-vuotias, näet aivan samanlaisia asioita kuin tänä päivänä. Toki nyt yritän olla hieman järkevämpi ja terävämpi voidakseni olla vastustajia edellä.

– Yritän olla enemmän hereillä. Jos teen sen, saan sen myötä sekunnin etumatkaa vastustajiin ja siten kykenen viimeistelemään ilman, että minut voidaan blokata. Vastustajat ajattelevat, että menen toiseen suuntaan, mutta sitten menenkin eri suuntaan ja onnistun maalinteossa. Ajattelen koko ajan tällaisia asioita.

LUE MYÖS: Erling Haaland kertoi suurimman tavoitteensa maajoukkuetasolla – otti kantaa myös Ballon d’Oriin