Uruguayn MM-kisaurakka Qatarissa päättyi jo lohkovaiheeseen.

Uruguay jäi lopulta lohkonsa kolmanneksi, eikä edennyt pudotuspeleihin. Uruguayn lohkovaiheen viimeinen ottelu Etelä-Koreaa vastaan nousi otsikoihin monista eri syistä. Ottelun tuomari jätti viheltämättä Uruguaylle lisäajalla rangaistuspotkun, kun Edinson Cavani kaadettiin boksin sisällä. Uruguay jäi lopulta yhden maalin päähän pudotuspelipaikasta.

Ottelun jälkeen Uruguayn A-maajoukkueen pelaajat menettivät malttinsa ja muun muassa Cavani löi VAR-näytön kumoon. Josema Giménez menetti malttinsa astetta pahemmin ja löi kyynärpäällään FIFA:n toimitsijaa takaraivoon.

FIFA ei ole toistaiseksi tiedottanut, millaiset rangaistukset se antaa muun muassa Cavanille ja Giménezille. Kaksikon odotetaan saavan varsin pitkät pelikiellot maajoukkueotteluihin.

– Jos saan rangaistuksen VAR-näytön lyömisestä, niin ottelun tuomari on laitettava vankilaan, koska hän pudotti meidät MM-kisoista. Tuollaisia virheitä ei voi tehdä, kun sinulla on käytössä VAR ja kaikki mahdolliset kamerat, Cavani totesi El Larguerolle.

Cavani edustaa seurajoukkuetasolla Valenciaa. Valencia kohtaa keskiviikkona Saudi-Arabiassa Supercopan yksiosaisessa välierässä Real Madridin.