Jalkapallolegenda Pelé menehtyi viime viikon torstaina. 82-vuotiaana menehtyneen Pelén kuolinsyy oli pitkälle edennyt syöpä.

Historian parhaimpiin jalkapalloilijoihin lukeutuvan Pelén hautajaisia on pidetty Santosin kotistadionilla São Paulon metropolialueella. Pelén ruumis on tuotu stadionille ja ihmisillä on vuorokausi aikaa hyvästellä jalkapallolegenda ennen kuin ruumis haudataan Santosin kaupungissa São Paulon ulkopuolella.

Pelé kertoi jo vuonna 2003 valinneensa itselleen hautapaikan.

– Valitsin tämän paikan sen organisoinnin, puhtauden ja struktuurin vuoksi. Kyseessä on paikka, joka tuo esiin henkistä rauhaa ja rauhallisuutta. Tämä on paikka, jossa ihminen ei masennu, eikä tämä paikka edes vaikuta hautausmaalta, Pelé totesi aikoinaan A Tribunan haastattelussa.

Urallaan kolme maailmanmestaruutta voittaneen Pelén hautajaisiin on saapunut suuri määrä merkittäviä jalkapalloihmisiä. Muun muassa FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino on nähty paikan päällä Santosin kotistadionilla.

Lähteet: O Globo, ESPN Brasil

Prefeitura de Santos

@santos_agora
#HOMENAGEM 👑⚽👨🏾 A HISTÓRIA DE PELÉ CONTADA NO CÉU DO PRINCIPAL CARTÃO-POSTAL DE SANTOS! Pouco antes da queima de fogos dar as boas-vindas a 2023, uma homenagem da cidade à altura da majestade do Rei do Futebol!

TNT Sports BR

@TNTSportsBR
O corpo de Pelé chegou a Santos na madrugada desta segunda-feira (2) e esta foi a recepção dos amantes e fãs do Rei! #PeléEterno 👑

Crédito: Prefeitura de Santos

LUE MYÖS