Paris Saint-Germain kertoo Paris est Magique-podcastissaan, että tällä viikolla 82-vuotiaana menehtynyt brasilialaislegenda Pelé oli siirtyä Ranskaan 1970-luvulla.

Elettiin vuotta 1971, ja PSG oli juuri noussut ensimmäistä kertaa Ranskan pääsarjaan. Seura perustettiin vuonna 1970, kun Paris FC ja Stade Saint-Germain yhdistyivät.

PSG:n perustamisvuonna Pelé oli johdattanut Brasilian maailmanmestaruuteen Meksikon kisoissa. Hän on yhä historian ainoa pelaaja, jolla on kolme MM-kultaa tilillään.

Pariisilaisseuran silloinen puheenjohtaja Guy Crescent halusi vahvistaa joukkuettaan maailmanluokan tähdellä ja lähti neuvottelemaan Brasiliaan Pelén seuran Santosin kanssa. Podcastissa tarinan kertoi Crescentin poika Bruno.

– Isäni kertoi meille, että hän aikoi matkustaa Brasiliaan. Kysyimme häneltä, miksi, ja hän sanoi meille: ”Yritän hankkia Pelén”.

– Santos tarvitsi rahaa. Koska PSG:llä ei ollut sitä paljon omasta takaa, isäni idea oli kertoa heille, että pelaajan lainaamisesta sovittaisiin kiinteä hinta sekä korko, joka maksettaisiin stadionin katsojamäärän mukaan, ja hän palasi matkoiltaan hyvin onnellisena ja itsevarmana.

– Kun jotkut toimittajat kyselivät asiasta hänen palattua Brasiliasta, hän sanoi: ”Tuon Pariisiin toisen Eiffel-tornin.” Hän oli hyvin iloinen ja tyytyväinen.

PSG:n silloinen tähtihyökkääjä Michel Prost kertoi, että hän odotti Pelén saapumista innolla, mutta siirto ei lopulta toteutunutkaan.

– Pelé oli ensimmäinen brasilialainen, joka sai meidät kaikki innostumaan ja odottamaan uskomattomia asioita.

– Minulla olisi ollut mahdollisuus pelata hänen kanssaan, koska minä pelasin ysipaikalla ja hän kymppinä, mutta hän muutti viime hetkellä mielensä ja päätti jäädä kotimaahansa.