Portugalin jalkapalloliitto etsii A-maajoukkueelleen uutta päävalmentajaa.

Fernando Santos jätti pestin MM-kisojen jälkeen. Portugali eteni Qatarin MM-lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen, jossa se putosi Marokolle.

Portugalilaislehdistön mukaan liitto haluaa palkata José Mourinhon A-maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Muun muassa A Bolan mukaan Mourinho olisi jo lähtökohtaisesti näyttänyt pestille vihreää valoa ja asettanut liitolle yhden ehdon. Nimittäin sen, että Mourinho saisi valmentaa kauden loppuun AS Romassa ja sen jälkeen siirtyä maajoukkueen peräsimeen.

AS Roman urheilutoimenjohtaja Tiago Pinto käväisi La Gazzetta dello Sportin haastattelussa puhumassa Mourinhon tilanteesta.

– Kun teet sopimuksen Mourinhon kaltaisen valmentajan kanssa, on sinun valmistauduttava tällaisiin huhuihin. Tämän puolentoista vuoden aikana kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun joku seura tai jalkapalloliitto on kiinnostunut hänestä.

AS Roman edustusjoukkue oli joulukuussa harjoitusleirillä Portugalissa. Pinton mukaan joukkue sai keskittyä rauhassa harjoittelemaan, eikä Portugalin jalkapalloliitto lähestynyt leirin aikana Mourinhoa.

– Mutta ollessamme leirillä Algarvessa meitä ei häiritty sen suhteen. Ainoa tavoitteemme oli parantaa peliämme voidaksemme palata voittojen pariin. Olen portugalilainen ja aina, kun Portugalin maajoukkue vaihtaa valmentajaa, puhutaan Mourinhosta. Mutta odotamme jatkavamme projektiamme hänen kanssaan.

Pinton mukaan AS Roma ei ole huolissaan siitä, että Mourinho olisi jättämässä seuran.

– Valmentajamme sopimus on viimeinen asia, josta meidän on huolehdittava urheilullisella puolella.

Lähde: Maisfutebol