Noël Le Graët on eronnut tehtävästään Ranskan jalkapalloliiton (FFF) puheenjohtajana.

Le Graët, 81, ilmoitti päätöksestään FFF:lle tiistaina yhdentoista virkavuoden jälkeen.

Hänen eronsa on seurausta Ranskan urheiluministeriön teettämästä selvityksestä, joka julkaistiin 13 päivää sitten.

– Ottaen huomioon hänen käytöksensä naisia kohtaan, hänen julkiset kommenttinsa ja FFF:n hallinnolliset puutteet, Le Graët’lla ei ole enää tarvittavaa legitimiteettiä johtaa ja edustaa ranskalaista jalkapalloa, sanottiin raportissa AFP:n mukaan.

Raportissa todettiin, että Le Graët’n asennetta naisia kohtaan ”voidaan kuvata vähintäänkin seksistiseksi”. Selvityksessä sanottiin myös, että on olemassa todisteita, joiden perusteella hänen käytöksensä voidaan ”todennäköisesti katsoa rikolliseksi”.

Pariisin syyttäjät tutkivat parhaillaan Le Graët’ta seksuaalisesta ja psykologisesta häirinnästä jalkapalloagentti Sonia Souidin häntä vastaan esittämien syytösten perusteella.

Le Graët on kiistänyt kaikki väärinkäytökset. Hän suostui tammikuussa ”astumaan sivuun” tehtävästään. Le Graët’n tilalle viime kuussa tullut Philippe Diallo toimii FFF:n väliaikaisena johtajana kesäkuussa pidettävään seuraavaan yleiskokoukseen asti.