Kausi eurooppalaisissa huippusarjoissa on lähestymässä viimeistä kolmannestaan. TOP4-sarjoissa kautta on pelaamatta noin 12-15 kierroksen verran.

Madridilaislehti Marca laskeskeli Opta-tilastopalvelun avulla punaisten korttien määrää huippusarjoissa.

Erot olivat hyvin merkittäviä.

La Ligassa on jaettu kuluvalla kaudella 230 ottelussa yhteensä 94 punaista korttia, eli keskimäärin 0,41 ulosajoa ottelua kohden. Määrä on valtava, sillä La Ligassa on annettu tällä kaudella enemmän punaisia kortteja kuin Serie A:ssa, Saksan Bundesliigassa ja Valioliigassa yhteensä.

Serie A:ssa jaetaan keskimäärin 0,17 punaista korttia ottelua kohden. Bundesliigassa samainen luku on 0,15 ja Valioliigassa vain 0,08. Valioliigassa on annettu kuluvalla kaudella vain 17 punaista korttia.

Ainoastaan Ranskan pääsarja kykenee kilpailemaan näennäisesti La Ligan kanssa punaisten korttien määrässä, sillä Ligue 1:ssä on jaettu kuluvalla kaudella 71 punaista korttia, eli 0,28 ulosajoa ottelua kohden. Silti La Liga on punaisten korttien määrässä ylhäisessä yksinäisyydessään.

La Ligan tuomarit ovat saaneet kuluvallakin kaudella valtavasti kritiikkiä niin pelaajilta, valmentajilta kuin seurajohdoiltakin. Lukuisat seurat ovat julkaisseet avoimia kirjeitä tuomareille ja Espanjan jalkapalloliitolle, joissa vaaditaan asiallisempaa ja neutraalimpaa tuomarointia.