RB Leipzigin varakapteeni ja toppari Willi Orbán on ollut viime päivinä sivussa harjoituksista, koska hän käy keskiviikkona veren kantasolujen luovutuksessa.

Unkarin A-maajoukkueessa 37 kertaa esiintynyt Orbán, 30, on kuulunut Saksan kansalliseen luuydinluovuttajarekisteriin vuodesta 2017 lähtien, ja hänet todettiin yhteensopivaksi verisyöpää sairastavalle ihmiselle.

Leipzigin mukaan vielä ei ole selvillä, pystyykö Orbán pelaamaan ensi lauantaina sarjaottelussa Union Berliniä vastaan. Seura tekee yhteistyötä kansallisten ja kansainvälisten dopingviranomaisten kanssa prosessin hallitsemiseksi.

Orbán on tahkonnut tällä kaudella ylivoimaisesti suurimmat peliminuutit kaikista Leipzgin pelaajista.

– Olin tietysti yllättynyt, kun sain tiedon, että olen sopiva [luovuttaja]. Halusin tehdä luovutuksen mahdollisimman pian. Voin mahdollisesti pelastaa toisen ihmisen elämän hyvin pienellä vaivalla, kommentoi Orbán seuransa sivuilla.

– Sitä ei tarvinnut kauaa miettiä. Toivon, että luovutukseni auttaa vastaanottajaa toipumaan sairaudestaan.

– Saatan jättää väliin Union-ottelun, mutta vaikka minulla on urheilullisia tavoitteita, jalkapallo on toissijainen asia.

RB Leipzig English

@RBLeipzig_EN
ℹ️ Willi Orban may miss the clash against Union as he will undergo a procedure to donate his stem cells in Dresden on Wednesday.

Read more here ⬇️