João Cancelo siirtyi tammikuun lopussa yllättäen Manchester Citystä loppukaudeksi lainalle Bayern Müncheniin. Harva osasi odottaa Cancelon Bayern-lainasiirtoa ja se yllätti monet.

Siirtonsa jälkeen Cancelo pelasi viisi ottelua Bayernin avauskokoonpanossa, mutta sen jälkeen joukkueen päävalmentaja Julian Nagelsmann pudotti hänet penkille.

Oikeana laitapuolustajana ja wingbackina tunnettu Cancelo on aloittanut kolme peräkkäistä ottelua penkiltä ja pelannut niissä yhteensä vain noin vartin.

Nagelsmann kertoi lehdistötilaisuudessa syyt sille, miksi hän pudotti Cancelon avauskokoonpanosta. Nagelsmannin mukaan se johtui siitä, miten Cancelo käyttäytyi harjoituksissa.

– Tästä lähtien hänellä on mahdollisuus nousta avauskokoonpanoon. Eräissä harjoituksissa João ei ollut niin hyvä, koska hän ei pitänyt tilanteestaan. On pelaajia, jotka ottavat pelaamattomuuden vastaan paremmin ja sitten on pelaajia, jotka eivät ota sitä niin hyvin vastaan.

– João ei harjoitellut yksissä harjoituksissa sillä tavalla, miten olisin halunnut, mutta sitten puhuimme tapauksesta ja se auttoi häntä paljon. Puhuimme siitä, miten hän voisi kehittyä. Mielestäni se keskustelu voi olla hyvin hyödyllinen hänelle. Sen jälkeen Cancelo harjoitteli hyvin ja osoitti taas iloisuutta kentällä.

Cancelon lainasopimuksessa on mukana yli 70 miljoonan euron osto-optio. Bayern voi halutessaan käyttää sen kuluvan kauden jälkeen.