Huuhkajat kairasi sunnuntaina ensimmäiset pisteensä ja avausvoittonsa EM-karsinnoista, kun Suomi haki Belfastista 1-0-voiton Pohjois-Irlannista.

Ensimmäisessä karsintapelissään Huuhkajat hävisi lohkon ykkössuosikki Tanskalle 1-3 vieraissa. Vastustaja oli kova, mutta kannattajien ja asiantuntijoiden kanta oli yhtenäinen: Suomen peli ei näyttänyt hyvältä.

Belfastissakaan pelaaminen ei vielä ollut kauneimmasta päästä, mutta se oli riittävän tehokasta kolmeen pisteeseen. Suomen topparina täydet minuutit pelannut Robert Ivanov oli mielissään tuloksesta Huuhkajien Twitter-tilillä julkaistussa haastattelussa.

– Sika iso voitto. Harmitti tosi paljon se Tanska-peli, mutta jotain isoa – en tiedä mitä – mutta jotain isoa me näytimme tänään, että pystyimme tulla tänne kairaamaan 0-1-tuloksen, nollapelin ja tekemään maalin.

– Toinen puoliaika varsinkin oli taistelua, puolustamista. Mielestäni näytimme, että osaamme puolustaa ja pystyimme pitämään vastustajan lähtökohtaisesti vaarallisimmilta paikoilta, vaikka ne sen yhden [hylätyn] maalin tekivätkin ja muutama sellainen pomppupallo oli.

Artikkeli jatkuu taulukon alla.

EM-karsintojen lohko H
#JoukkueOVTHMP
1Tanska DEN1071219-1022
2Slovenia SLO1071220-922
3Suomi FIN1060418-1018
4Kazakstan KAZ1060416-1218
5Pohjois-Irlanti NIR103079-139
6San Marino SMR1000103-310

Ivanov, 28, jakoi kehuja Huuhkajien maalivahdille ja kapteenille Lukas Hradeckylle, joka piti joukkuetta maaliskuun peleissä ajoittain pystyssä huipputorjunnoillaan.

– Kahden pelin ajan oli aika helppo fiilis [puolustaa], kun tietää, että siellä on Luke maalissa. Aika hurjassa vireessä on kaveri.

Ivanov sanoi, että hän on oppinut tykkäämään taisteluvoitoista.

– Tällaisia pelejä on ehkä siisteintä voittaa. 1-0 ja sitten puolustustaistelu. Osasimme odottaa keskityksiä, mielestäni hoidimme ne oikein hyvin. Totta kai välillä pomppii pallot mihin sattuu ja ihan kaikkialle ei kerkeä, mutta mielestäni sijoituimme tänään hyvin.

Hradeckyn lisäksi kehuja sai myös laitapuolustajaksi toisella jaksolla vaihdettu Matti Peltola, 20, joka pääsi pelaamaan ensimmäisen kilpailullisen ottelunsa Huuhkajissa.

– Masa varsinkin, miten se tuli sisään. Ensimmäinen karsintapeli ja siellä se kynäili. Tuli melkein tippa linssiin siitä, kun katsoi, millaisella itseluottamuksella [hän pelasi].

Seuraavat EM-karsintaottelunsa Suomi pelaa kesäkuussa, jolloin Huuhkajat isännöi Helsingin Olympiastadionilla Sloveniaa ja San Marinoa.

 

Huuhkajat

@Huuhkajat
”Melkein tuli tippa linssiin”

Robert Ivanovin kommentit todelliseen taisteluvoittoon päätyyneestä ottelusta 💙

#Huuhkajat #MeOlemmeSuomi #NIRFIN #EURO2024