José Mourinho on valmentanut AS Romaa vajaan kahden vuoden ajan.

Mourinho saapui AS Roman peräsimeen kesällä 2021.

Ensimmäisellä kaudellaan Mourinho vei AS Roman Serie A:ssa seitsemänneksi, mutta voitti samalla Konferenssiliigan, joten kautta pidettiin onnistumisena.

Kuluva kausi on ollut vuoristoratamainen. AS Roma on parhaillaan Serie A:ssa viidentenä. Se on hävinnyt jo kahdeksan ottelua sarjassa, mutta Mestarien liigaan oikeuttava neljäs sija on vain pisteen päässä. AS Roma on lisäksi edelleen mukana Eurooppa-liigassa ja kohtaa turnauksen puolivälierävaiheessa Feyenoordin.

Mourinhon sopimus AS Roman kanssa kattaa vielä ensi kauden. Mourinhon tulevaisuudesta on puhuttu paljon, sillä luotsi on antanut sen suuntaisia kommentteja, ettei hän välttämättä valmenna joukkuetta enää kuluvan kauden jälkeen. Mourinho on sanonut julkisuudessa puhuvansa suunsa puhtaaksi kauden jälkeen.

Sky Sport Italian saamien tietojen mukaan Mourinhon tulevaisuus AS Romassa riippuu pitkälti siitä, miten paljon seura on valmis käyttämään rahaa siirtomarkkinoilla. Mourinho ei ole ollut järin tyytyväinen seuran edellisiin siirtoikkunoihin. Mourinho vaatii seuralta suurempaa panostusta joukkueeseen.

AS Roman seurajohto ei ole täysin tyytyväinen joukkueen kauteen. Seurajohdon mielestä Mourinhon ryhmä olisi kyennyt pelaamaan paremman kauden, mutta toisaalta joukkue on edelleen hyvissä asemissa taistelussa paikasta ensi kauden Mestarien liigaan. Neljän joukkoon pääseminen on Mourinhon mukaan joukkueen ykköstavoite.