Paris Saint-Germainin tähtihyökkääjästä Kylian Mbappésta tuli lauantaina seurahistorian paras maalintekijä Ranskan pääsarjassa.

Hän teki itse ensimmäisen maalin ja syötti kolmannen, kun PSG voitti Lensin kärkikamppailussa 3-1.

Mbappé, 24, on pelannut PSG:ssä 169 sarjaottelua tehden niissä yhteensä 139 maalia. Aiemmin ennätys kuului yksin Edinson Cavanille, joka iski pariisilaisille 138 liigamaalia vuosina vuosina 2013-2020.

Hiljattain Mbappé ohitti Cavanin myös PSG:n kaikkien aikojen maalitilastossa ja siirtyi yksin kärkipaikalle. Kaikkiaan Mbappé on pelannut PSG:ssä 253 ottelua, joissa hän on iskenyt 203 osumaa ja tarjoillut päälle 97 maalisyöttöä.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

B/R Football

@brfootball
Kylian Mbappé is now PSG’s all-time leading scorer in Ligue 1 history (139) 👑

Mbappé on koko urallaan tehnyt Ranskan Ligue 1:ssä 155 maalia, kun mukaan lasketaan hänen osumansa entisessä seurassaan AS Monacossa.

Aktiivipelaajista Mbappé on Ligue 1:n kaikkien aikojen maalitilaston korkeimmalla sijalla (18.), mutta hänellä on yhä pitkä matka kärkinimi Delio Onnisiin, joka teki Ranskan pääsarjassa 299 maalia vuosina 1971-1986.

PSG vankisti lauantain voitolla asemaansa Ligue 1:n piikkipaikalla. Nyt se on yhdeksän pistettä edellä voittamaansa Lensiä, joka majailee taulukon toisella sijalla. Marseille harppaa Lensin ohi toiseksi, jos se voittaa sunnuntaina Troyesin kotikentällään.