Robert Lewandowski on edustanut Puolan A-maajoukkuetta yli 14 vuoden ajan.

Lewandowski debytoi A-maajoukkueessa syksyllä 2008. 

Lewandowski on 78 täysosumallaan Puolan A-maajoukkuehistorian paras maalintekijä. Lewandowski on edustanut Puolaa viidessä arvoturnauksessa.

Kärki on ollut jo vuosikausien ajan maajoukkueen suurin tähti. 

Maajoukkuekapteeni on samalla kantanut vastuun joukkueen heikoista tuloksista muun muassa arvoturnauksissa. Qatarin MM-lopputurnauksen jälkeen Lewandowski kritisoi avoimesti silloista maajoukkueluotsia Czesław Michniewiczia, joka sittemmin erosi tehtävästään.

Puolalaismedia TVN haastatteli Lewandowskia, joka toivoo myös muiden pelaajien alkavan kantaa vastuuta maajoukkueen tuloksista.

– On tullut hetki, että myös muut pelaajat alkavat kantaa vastuuta maajoukkueesta. Huomaan, että olen oman menestykseni uhri. Monet katsovat maajoukkuetta siltä kannalta, miten minä tai muut huippuseuroissa pelaavat pelaajat esiintyvät. On tullut hetki, että muut pelaajat nousevat myös vastuunkantajiksi.

34-vuotias Lewandowski siirtyi viime kesänä Bayern Münchenistä Barcelonaan.

– En halunnut katua urani jälkeen sitä, etten olisi testannut itseäni muualla. En kadu sitä, ettei siirto tapahtunut aiemmin, koska viimeiset vuoteni Bayernissa olivat uskomattomia.