Keskiviikkona pelataan odotettu ottelu.

AC Milan ja Internazionale iskevät yhteen Mestarien liigan välierien avausosassa.

Kyseessä on varsin harvinainen ”euroderby”. Milanon jättiläiset ovat kohdanneet toisensa Mestarien liigassa kahdesti 2000-luvulla.

Keväällä 2003 Inter ja AC Milan kohtasivat toisensa Mestarien liigan välierissä. AC Milan eteni tuolloin vierasmaalisäännön avulla Mestarien liigan finaaliin ja voitti turnauksen. Kahta vuotta myöhemmin kaksikko iski yhteen Mestarien liigan puolivälierissä. AC Milan murskasi Interin yhteismaalein 5-0.

Kummankin kuluva kausi Serie A:ssa on ollut yhtä vuoristorataa. Inter on Serie A:ssa neljäntenä ja AC Milan kaksi pistettä perässä viidentenä. Seurat joutuvat taistelemaan tosissaan paikasta ensi kauden Mestarien liigaan.

AC Milan voitti viime viikonloppuna Lazion 2-0. Stefano Piolin valmentama AC Milan sai ottelussa voitosta huolimatta surkeita uutisia, sillä joukkueen ykköstähti Rafael Leão joutui jättämään kamppailun kesken lihasvamman vuoksi.

Gianluca Di Marzion ja Tuttosportin mukaan on todennäköistä, ettei Leão pelaa keskiviikkona välierien avausosassa. Oikeaan jalkaansa lihasvamman saaneen Leãon loukkaantuminen ei ole vakava, mutta Pioli ei halua ottaa tähtensä kanssa riskejä.

Sky Sportin mukaan Leão on todennäköisesti sivussa myös viikonlopun Spezia-ottelusta, mutta olisi käytettävissä välierien jälkimmäisessä osassa.

LUE LISÄÄ SERIE A:STA