Turkin pääsarjaseura Fatih Karagümrük tiedotti keskiviikkona purkaneensa päävalmentajansa Andrea Pirlon sopimuksen.

Pirlon sopimus seuran kanssa olisi päättynyt kuluvan kauden jälkeen. Kautta on Karagümrükin osalta jäljellä kolmen ottelun verran, eikä seuralla ole niissä mitään pelattavaa, joten Pirlon sopimus purettiin ennenaikaisesti.

Fatih Karagümrük on Turkin pääsarjassa parhaillaan yhdeksäntenä. Suurin odotuksin kauteen lähtenyt Karagümrük on pelannut varsin kaksijakoisesti, eikä kyennyt taistelemaan europaikoista. Karagümrük on jäänyt peräti 30 pisteen päähän sarjan kärkikolmikosta.

Pirlon pesti Karagümrükin peräsimessä kesti siten vain yhden kauden. Seura ei halunnut tehdä valmentajan kanssa jatkosopimusta, joten sopimus purettiin jo ennen kauden päättymistä.

Karagümrükin puolustuspelaaminen Pirlon alaisuudessa sai paljon kritiikkiä. Karagümrük on päästänyt 33 ottelussa peräti 62 maalia. Vain kaksi seuraa on päästänyt enemmän maaleja tällä kaudella Turkin pääsarjassa.

Pirlon valmennusura on lähtenyt käyntiin vuoristoratamaisesti. Pirlo valmensi Juventusta kauden 2020-21 ja voitti seuran kanssa Coppa Italian mestaruuden, mutta Juventus jäi Serie A:ssa neljänneksi. Sopimusta ei jatkettu.

VavaCars Fatih Karagümrük SK

@karagumruk_sk
AÇIKLAMA