Portugalin A-maajoukkueen päävalmentaja Roberto Martínez kutsui Cristiano Ronaldon mukaan kesäkuun EM-karsintaotteluihin.

Martínez julkaisi joukkueensa maanantaina. Katso Martínezin nimeämä ryhmä täältä.

38-vuotias Ronaldo siirtyi vuodenvaihteessa vapaana agenttina saudiarabialaiseen Al-Nassriin. 

Ronaldon ja Al-Nassrin kausi päättyy pettymykseen, sillä seura sijoittuu Saudi-Arabian pääsarjassa toiseksi. Al-Ittihad varmisti hiljattain mestaruuden. Ronaldo on pelannut tehokkaan kevätkauden Saudi-Arabian pääsarjassa. 16 ottelussa on syntynyt 14 maalia ja kaksi maalisyöttöä.

Martínez kutsui Ronaldon mukaan maajoukkueeseen myös maaliskuun karsintaotteluissa.

Portugalilaismediassa arvuuteltiin läpi talven, aikoisiko Martínez siirtää Ronaldon pysyvästi sivuun maajoukkueesta, mutta toisin kävi. Ronaldo viimeisteli maaliskuussa neljä maalia kahdessa karsintaottelussa.

Ronaldo menetti avauskokoonpanon paikkansa maajoukkueessa Qatarin MM-lopputurnauksessa. Silloinen maajoukkuevalmentaja Fernando Santos jätti Ronaldon ratkaisupeleissä penkille. Lisäksi Portugalin kansa antoi äänensä kuulua paikallisen median kyselyissä, sillä valtaosa kansasta ymmärsi Santosin ratkaisun. Santos jätti Portugalin A-maajoukkueen MM-lopputurnauksen jälkeen.

Portugali kohtaa kesäkuussa EM-karsinnoissa Bosnia-Hertsegovinan ja Islannin.

LUE MYÖS