Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA uhkaa jättää Euroopan viisi isoa jalkapallomaata tv-pimentoon naisten MM-kisojen osalta, elleivät mediaorganisaatiot paranna tarjouksiaan turnauksen lähetysoikeuksista.

FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino sanoo, että Isosta-Britanniasta, Espanjasta, Italiasta, Saksasta ja Ranskasta saadut tarjoukset ovat olleet ”läimäys naamalle” pelaajia ja ”kaikkia maailman naisia” kohtaan.

Infantinon mukaan lähetystoiminnan harjoittajat ovat tarjonneet oikeuksista vain miljoonasta dollarista 10 miljoonaan dollariin, kun taas miesten MM-kisojen oikeudet olivat 100-200 miljoonaa dollaria.

– On moraalinen ja oikeudellinen velvollisuutemme olla myymättä FIFA:n naisten MM-kisoja alihintaan, sanoi Infantino Reutersin mukaan.

– Siksi, jos tarjoukset eivät edelleenkään ole reiluja, meidän on pakko olla lähettämättä FIFA:n naisten MM-kisoja ”viiteen suureen” Euroopan maahan.

MM-kisat pelataan Australiassa ja Uudessa-Seelannissa 20. heinäkuuta – 20. elokuuta. Aikaeron takia ottelulähetykset eivät näy Euroopassa parhaaseen katseluaikaan, mutta Infantinon mukaan sen ei pitäisi olla tekosyy riittämättömille tarjouksille.

– Ehkä sitä ei pelata parhaaseen katseluaikaan Euroopassa, mutta pelit tulevat silti yhdeksältä tai kymmeneltä aamulla, joten se on varsin kohtuullinen aika, kommentoi Infantino.

Suomessa MM-kisat näyttää Yle.

Linkki julkaisuun.