Veikkausliigassa pelattiin tiistaina kolme ottelua.

Sarjakärki HJK kohtasi vieraskentällä sarjanousija KTP:n. HJK saapui otteluun tappio niskassaan, sillä se hävisi viime viikolla KuPSille Kuopiossa 1-2. Lisäksi muutama viikko sitten HJK kärsi pistemenetyksen Töölössä jäätyään 1-1 -tasapeliin AC Oulun kanssa.

Kuuden maalin trilleri päättyi lopulta 3-3 -tasapeliin. HJK johti ottelua avausjakson jälkeen Maksim Stjopinin ja Matti Peltolan maaleilla 2-0 ja näytti menevän menojaan, mutta KTP nousi toisella jaksolla tasoihin. Simo Roiha ja Mika viimeistelivät kotkalaisten täysosumat.

HJK näytti jo nappaavan vierasvoiton, kun vaihdosta sisään tullut Liam Möller vei vieraat johtoon 84. minuutilla. Möller pelasi uransa ensimmäiset minuutit Veikkausliigassa ja onnistui maalinteossa ensimmäisellä kosketuksellaan. Jussi Leppälahden KTP osoitti kuitenkin venymiskykyään ja nousi kuin ihmeen kaupalla jälleen tasoihin lisäajalla. Willis Furtado viimeisteli pallon takatolpalta ohi HJK-vahti Jesse Östin.

Kauden ennakko-odotuksiin nähden nihkeästi aloittanut Honka kohtasi Espoossa Hakan. Haka nappasi täyden pistepotin maalein 2-0.

Viime viikolla Honkaan liittynyt Roman Eremenko debytoi uuden joukkueensa paidassa päästyään kentälle toisella jaksolla. Eremenkon debyytti ei sujunut odotusten mukaisesti, sillä pallotaituri sai suoran punaisen kortin ehdittyään olla kentällä vain 25 minuuttia. Eremenko taklasi törkeästi Hakan Henri Malundamaa ja sai tempustaan ulosajon.

Katso Eremenkon taklaus twiittiupotuksesta. Juttu jatkuu twiittiupotuksen jälkeen.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Ei mennyt Eremenkon debyytti ihan putkeen. 🟥 Liekö pelituntumassa vielä hakemista, mutta pahasti myöhässä tuli... #veikkausliiga #jalkapallo

ruutu.fi/ohjelmat/veikk…

Uuden päävalmentajansa Jani Honkavaaran alaisuudessa loistovireeseen päässyt KuPS jatkoi voittokulkuaan voitettuaan vieraskentällä AC Oulun 2-0. Jasse Tuominen iski ottelun voittomaalin. Maali oli Tuomisen sarjakauden ensimmäinen. Joona Veteli viimeisteli loppuluvut 2-0:aan hetkeä myöhemmin.

VEIKKAUSLIIGA TIISTAINA
PvmOtteluTulos
27.05.2023IFK MariehamnMARHJK0-0
26.05.2023SJKKuPS1-0
26.05.2023FC InterINTHakaHAK3-0
26.05.2023VPSIlves0-2
26.05.2023FC LahtiFCLAC OuluOUL1-2
26.05.2023FC HonkaHONKTP0-1