Bayern München joutui vaikeaan tilanteeseen joulukuun alussa.

Manuel Neuer mursi jalkansa hiihto-onnettomuudessa ja joutui leikkaukseen. Leikkaus pitää Neuerin sivussa pelikentiltä kesään asti.

Bayernin piti siten hankkia kesken kauden mitat täyttävä ykkösmaalivahti kevääksi. Bayern päätyi lopulta hankkimaan Yann Sommerin Borussia Mönchengladbachista. Sveitsiläisvahti allekirjoitti Bayernin kanssa kesään 2025 kestävän sopimuksen.

Sport Bildin saamien tietojen mukaan Sommerilla ja Bayernilla on herrasmiessopimus siitä, että maalivahti voi jättää seuran kesän siirtoikkunassa, jos Neuer nousee jälleen joukkueen ykkösvahdiksi.

Se ei ole tosin välttämättä kirkossa kuulutettua, sillä Neuerin välit Bayernin seurajohdon kanssa ovat menneet huomattavasti heikompaan suuntaan vuodenvaihteen jälkeen. Neuer haukkui tuolloin julkisuudessa seurajohdon, kun Bayern antoi potkut maalivahtivalmentaja Toni Tapalovićille. Tapalović lukeutui Neuerin läheisimpiin ystäviin Bayernissa.

37-vuotiaan Neuerin sopimus Bayernin kanssa kattaa vielä ensi kauden.

Sport Bildin mukaan Manchester United on kiinnostunut Sommerista.

Sommer haluaa pelata ensi kaudella suuria minuutteja päästäkseen parhaassa mahdollisessa iskussa vuoden päästä pelattavaan EM-lopputurnaukseen – jos Sveitsi pääsee kisoihin mukaan.