Sergio Agüero uskoo tiistai-illan Mestarien liigan kamppailun Real Madridin ja Manchester Cityn välillä olevan ainutlaatuinen.

City kohtaa Real Madridin Santiago Bernabeulla välierän ensimmäisessä ottelussa. Ottelupari on herkullinen uusinta viime kaudelta. Viime kauden välierän toisen ottelun lisäajalla, Man City johti Real Madridia yhteismaalein 5-3.

Finaalipaikka oli Citylle jo melkein kiveen hakattu, mutta Rodrygo nousi Los Blancosin tähdeksi osuen kahdesti lisäajalla. Tuore Ballon d’Or -voittaja Karim Benzema iski ottelun voittomaalin jatkoajalla rangaistuspotkulta. Finaalissa Real Madrid voitti Liverpoolin ja nappasi 14. europokaalinsa.

Tänä vuonna Pep Guardiolan ryhmä on ylivoimainen ennakkosuosikki välierässä sekä koko Mestarien liigassa. Toisessa välierässä nähdään Milanon derby AC Milan – Internazionale.

Manchester Cityn kaikkien aikojen maalintekijä Agüero ei halua nähdä entisten joukkuetovereidensa sulavan niin kuin viime vuonna. Hän toivoo, että pelaajat muistavat mitä viime kaudella tapahtui.

– Tuo on täydellinen esimerkki kokemuksesta, eikö olekin? Heidän täytyy hyödyntää sitä näin isossa ottelussa.

– Heille ei saa tulla hyvän olon tunnetta. Heidän täytyy pelata huipputasolla ottelun päätösvihellykseen asti.

Kun Agüerolta kysyttiin, kenet täytyy pistää erityisesti merkille, vastasi hän viisaasti.

– Joukkueet kokonaisuudessaan ovat vaarallisin uhka. Et voi keskittyä ainoastaan yhteen tai useampaan pelaajaan. Se ei ole fiksua kummaltakaan joukkueelta. En kuitenkaan halua väistää kysymystä… Jos on pakko valita, sanoisin Vinicius-Benzema kaksikon olevan ase, joka Cityn täytyy jäädyttää.

– Molemmilla joukkueilla on pelaajia, ketkä voivat ratkaista ottelun hetkellä millä hyvänsä, lisäsi Aguero.

Mestarien liigan kannu puuttuu Manchester Cityn laajasta pokaalivitriinistä. Joukkue on ollut lähellä jo useamman kerran. Agüero kuitenkin uskoo tämän olevan sinisten vuosi, mutta tiedostaa Cityn kohtaavan nyt vaikeimman vastustajansa tällä Mestarien liiga kaudella.

– Tämä on aikainen finaali. Nämä ovat varmasti kaksi todella rankkaa kohtaamista joukkueiden kesken, legendaarinen hyökkääjä totesi.

– Tiedämme mihin Madrid pystyy. Ottelupari tulee olemaan tiukka, mutta uskon Cityn etenevän tästä finaaliin.

LUE MYÖS