Huuhkajien EM-karsintaurakka jatkuu maanantai-iltana.

Huuhkajat isännöi karsintojen neljännellä ottelukierroksella San Marinoa Helsingin Olympiastadionilla. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 19.00.

Otteluun oli myyty sunnuntai-iltaan mennessä yli 31 500 lippua, joten luvassa lienee jälleen loppuunmyyty stadion.

Huuhkajat voitti perjantaina loppuunmyydyn stadionin edessä Slovenian 2-0. Joel Pohjanpalo ja Oliver Antman viimeistelivät Huuhkajien maalit. Teemu Pukki syötti molemmat osumat.

Huuhkajat on karsintalohkossa kolmantena tasapisteissä Tanskan, Kazakstanin ja Slovenian kanssa. Kaikki ovat keränneet kolmesta ottelusta kuusi pistettä. Tanskan ja Kazakstanin maaliero on Suomea parempi.

Maanantai-iltana vastaan asettuu hyvin erilainen vastustaja kuin viime perjantaina.

San Marino on koko FIFA-rankingin heikoin maa. Huuhkajat on rankingissa toistaiseksi 56. sijalla. San Marino löytää itsensä 211. sijalta. Rankingin mukaan maailman heikoimmaksi joukkueeksi arvioitu San Marino on edellisen kerran tehnyt maalin kilpailullisessa ottelussa syyskuussa 2021, kun se hävisi Puolalle 1-7.

Valmentajien kommentit

Markku Kanerva, Huuhkajat

– Meidän on puolustettava hyvin ja pidettävä San Marino poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Se vaatii koko joukkueen hyvää puolustuspelaamista. Varmaan korkea prässi tulee korostumaan meidän puolustuspelaamisessa. Pyrimme riistämään pallon pois heiltä suhteellisen aikaisin.

– Hyökkäyspelin kohdalla kärsivällisyys on avainasia. Meidän pitää olla myös rohkeita ja pyrkiä olemaan uhkana heille. Meidän on oltava tehokkaita viimeistelypaikoissa. Jos me tyydytään pyörittämään palloa muodon ulkopuolella, niin voi olla, että aika alkaa loppua. Erikoistilannepelaaminen tulee olemaan isossa roolissa. Kärsivällisyys ja tehokkuus ovat avainsanat.

– Loukkaantumistilanne on hyvä. Kaikki pelaajat ovat tällä hetkellä käytettävissä. Sen verran voin paljastaa, että avauskokoonpanoon tulee muutoksia.

Fabrizio Costantini, San Marino

– Emme voi unohtaa, että Suomi on yksi parhaiten valmistautuneista joukkueista tässä lohkossa. Heillä on hyvät mahdollisuudet päästä suoraan kisoihin.

– Suomi on tänä päivänä yksi Euroopan parhaista joukkueista. Loppuunmyyty stadion voi aluksi vaikuttaa todella paljon pelaajiimme, jotka eivät ole tottuneet sellaiseen yleisömäärään. Vielä joku vuosi sitten pelaajamme olisivat voineet pelätä tuollaista ympäristöä, mutta nyt sitä voi pitää plussana.

Arvioidut avauskokoonpanot

Huuhkajien avausta on tutun vaikea arvioida.

Kanerva nosti kaneja hatustaan viime perjantaina nimettyään varsin odottamattoman avauskokoonpanon. Kanerva ennakoi lehdistötilaisuudessa muuttavansa avausta maanantaille.

Pukki jätti perjantaina kentän loukattuaan jalkaansa, mutta on pelikunnossa. Se onkin eri asia, haluaako Kanerva riskeerata seurasiirtoa odottavaa Pukkia ottelussa, joka pitäisi voittaa ilmankin kotkalaishyökkääjää.

Huuhkajat: Joronen; Uronen, Peltola, Ivanov, Ollila; Kairinen, Kamara, Suhonen, Antman; Källman, Pohjanpalo

San Marinon päävalmentaja Costantini totesi lehdistötilaisuudessa, ettei ole vielä varma, saako hän kaikkia viime viikon Kazakstan-ottelun avauksessa olleita pelaajia avauskokoonpanoonsa Olympiastadionilla. Useat pelaajat kärsivät väsymyksestä. On kuitenkin selvää, että San Marino lähtee otteluun tutulla viiden linjallaan.

San Marino:

Benedettini; Tosi, Cevoli, Di Maio, Rossi, Battistini; Lazzari, Golinucci, Capicchioni; Berardi, Battistini

Kuntopuntari

SUOMEN EM-KARSINTATULOKSET
PvmOtteluTulos
21.03.2024WalesWALSuomiFIN4-1
20.11.2023San MarinoSMRSuomiFIN1-2
17.11.2023SuomiFINPohjois-IrlantiNIR4-0
SAN MARINON EM-KARSINTATULOKSET
PvmOtteluTulos
20.11.2023San MarinoSMRSuomiFIN1-2
17.11.2023KazakstanKAZSan MarinoSMR3-1
17.10.2023San MarinoSMRTanskaDEN1-2

Ottelun televisiointi

Huuhkajien ja San Marinon välinen EM-karsintaottelu on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa. Studio käynnistyy klo 18.15. Matti Härkönen selostaa ottelun.

LUE LISÄÄ HUUHKAJISTA