Italian Serie A:n päätöskierros pelattiin eilen lauantaina. Käytännössä panoksettomassa ottelussa toisensa kohtasivat Bologna ja Lecce. Bologna voitti ottelun 3–2. Voittoon oman panoksensa antoi Turussa syntynyt keskikenttäpelaaja Niklas Pyyhtiä. Bolognan päävalmentaja Thiago Motta päästi 19-vuotiaan lahjakkuuden irti suunnilleen tunnin kohdalla, ja tasan 20 minuuttia myöhemmin Pyyhtiä avusti Joshua Zirkzeen tekemän 2–1-maalin.

Pyyhtiä vastaanotti tilanteessa pallon keskiympyrässä, minkä jälkeen hän voitti kaksinkamppailunsa. Leccen pelaajien välit olivat pitkät, ja Pyyhtiä juoksi avoimeksi jääneeseen tilaan. Ennen viistosyöttöä rangaistusalueen rajalle hän veti puoleensa vielä puolustaja Samuel Umtitin, joka nousi estämään tilan voittamista.

Syöttö oli Pyyhtiän ensimmäinen tehokkuustilastoihin laskettava piste Italian pääsarjassa. Hän pelasi tällä kaudella kuusi ottelua Serie A:ssa. Hän edustaa Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta kesäkuun otteluissa Puolassa ja Sloveniassa. Allaan hänellä on kuusi ottelua Pikkuhuuhkajissa, mutta ei vielä yhtään täyttä ysikymppistä, saati sitten A-maaottelua.

Pyyhtiän alustaman maalin kohokohta alkaa 1.43.

LUE LISÄÄ: