Juventus on jättämässä Euroopan Superliiga-projektin.

Relevo paljasti tiistaina Juventuksen lähettäneen Real Madridille ja Barcelonalle kirjeen, jossa se ilmoitti poistuvansa Superliigasta.

Juventus julkaisi sittemmin tiedotteen ja kertoi aloittaneensa keskustelut Real Madridin ja Barcelonan kanssa Superliigasta poistumista varten.

Real Madrid ja Barcelona ovat siten ainoat Superliiga-projektissa mukana olevat seurat.

Euroopan 12 kärkiseuraa ilmoitti huhtikuussa 2021 perustaneensa Superliigan, jossa he pelaisivat keskenään. Projektin puuhamiehinä toimivat Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérez ja Juventuksen silloinen puheenjohtaja Andrea Agnelli, joka erosi tehtävästään viime joulukuussa.

Vain muutamaa päivää Superliigan perustamisen jälkeen Manchester City, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Arsenal, Tottenham, Internazionale, AC Milan ja Atlético ilmoittivat poistuvansa projektista. Superliiga-projekti suututti maailmanlaajuisesti jalkapallokannattajat ja yllä mainitut seurat reagoivat siihen pikaisesti jättäytymällä siitä sivuun.

Real Madrid, Barcelona ja Juventus ovat sen sijaan olleet projektissa mukana kahden vuoden ajan. Superliiga-hanke ei ole edelleenkään edennyt mihinkään, vaikka varsinkin espanjalaisjätit ovat luottavaisia sen toteutumisen suhteen.

LUE MYÖS