Taloushuolet painavat Barcelonaa. Radio-ohjelma ”Tot costan” mukaan seura on saamassa helpotusta rahapulaan Qatarista. Toistaiseksi nimetön qatarilaisjoukkue on tarjonnut Barcelonalle sadan miljoonan euron vuosikorvausta oikeudesta käyttää FC Barcelonan nimeä joukkueen nimessä. Samankaltaisista tiedoista uutisoi viikko sitten Mundo Deportivo.

Useissä lähteissä kerrotaan, että diilin toteuttamiskelpoisuutta ”tutkitaan tarkasti” Barçassa.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta vieraili hiljattain Qatarissa neuvottelemassa uudesta yhteistyöstä. Vielä jotain vuosia sitten hän oli paheksunut seuran silloisen johtokunnan kytköksiä Qatariin, mutta nyt mieli on muuttunut.

Saudi-Arabian kainalossa sijaitseva Qatar tunnetaan pienestä koostaan huolimatta heikosta ihmisoikeustilanteestaan ja avoimena rehottavasta korruptiosta.

Qatarin tarjous on Barcelonalle herkullinen mahdollisuus. Maailma on täynnä seuroja, jotka hyödyntävät Barcelonan tunnettuutta markkinoinnissa, eivätkä maksa siitä. Riistaveden AC Barcan lisäksi seuran nimeä ja värejä mukailevat ainakin ecuadorilainen Barcelona SC, dominikaanilainen Barcelona Atletico ja brasilialainen Barcelona.

Lue myös: