Eräässä lehdessä kirjoitettiin keskiviikkoaamuna, että Kylian Mbappén siirto saudiarabialaiseen Al-Hilaliin olisi ”mitä ilmeisimmin toteutumassa”. Kansainvälisesti ansioituneiden siirtotoimittajien näkemys on eri, sillä ESPN:n ja Julien Laurensin antamien, vielä vahvistamattomien tietojen mukaan Mbappé ei olisi kiinnostunut vuoden mittaisesta sopimuksesta Al-Hilaliin.

Saudi-Arabia on lennättänyt edustajiaan Pariisiin ja Madridiin. Toimittaja Bruno Andrade kirjoittaa tuoreeltaan, että saudit yrittävät Pariisissa päästä samaan neuvottelupöytään Mbappén ja tämän äidin kanssa. Madridissa edustajiston tehtävä on vakuuttaa Real Madrid siitä, että Realin seurajohtoa ei estettäisi toteuttamasta Mbappén ilmaista siirtoa ensi kesänä.

Suorastaan gurun maineessa oleva Gianluca Di Marzio esittää, että Mbappén perhe haluaisi nähdä poikansa Al-Hilalissa. Mbappé itse ei ole varma päätöksestään.

Luotettavana pidetty uutismedia Relevo kirjoittaa tosin, että Mbappén prioriteetti on edelleen siirto Real Madridiin. Supertähden nykyisessä seurassa Paris Saint-Germainissa tämä tiedostetaan ja siellä toivotaan, että Real esittää konkreettisen ostotarjouksensa mahdollisimman pian. Le Parisienin mukaan Real ei kuitenkaan aio kiirehtiä asiassa ja liikahtaa pienin askelin.

PSG:n aikomus on runnoa siirto läpi tänä kesänä.

Lehtitietojen mukaan Al-Hilal olisi valmis tarjoamaan PSG:lle 300 miljoonaa euroa siirtokorvaukseksi. On sanomattakin selvää, että PSG on hyväksynyt tarjouksen, etenkin kun Mbappén sopimus päättyy ensi kesänä. Jos myös pelaaja päättää tarttua tarjoukseen, hänen vuosipalkkansa Saudi-Arabian liigassa arvellaan olevan 700 miljoonaa euroa. Summan suuruudesta keskustellaan lehdissä, ja sen varmuuden suhteen on hiukan pelivaraa.

Syy, miksi Mbappé tuskin suostuu historian ylivoimaisesti rahakkaimpaan urheilijasopimukseen, on se, että siirrolla Saudi-Arabiaan hän ottaisi hetkeksi etäisyyttä jalkapallon terävimpään kärkeen. Muutamasta huippuyksilöstä huolimatta Saudi-Arabian liigan taso ei vastaa millään mittarilla esimerkiksi Espanjan liigan tasoa.

Lue lisää: