Minnesota Unitedin tekninen johtaja Mark Watson sanoo, että Huuhkajien kaikkien aikojen maalintekijä Teemu Pukki on seuran historian suurin hankinta.

Pukki, 33, jätti viime kauden päätteeksi Englannin taakseen viiden vuoden jälkeen ja siirtyi Minnesotaan. Suomen maajoukkuehyökkääjästä kehkeytyi Norwichin seuralegenda 210 ottelun ja 89 maalin ansiosta.

– Taloudellisessa mielessä Emanuel Reynoso oli tietysti myös iso diili. Mutta me uskomme, että pelaajan aseman ja kokemuksen kannalta Pukin hankinta on [isoin].

– Mielestämme meillä on maailmanluokan eliittimaalintekijä. Joten kyllä, sanoisin, että se on seurahistorian suurin hankinta.

Pukki kertoi, että hänen maajoukkuekaverinsa, Minnesotaa neljä vuotta edustanut Robin Lod on mainostanut hänelle seuraa ja MLS:ää pitkään.

– Hänen vaikutuksensa on ollut valtava.

– Puhuin hänen kanssaan ja hän kysyi, olisinko kiinnostunut tulemaan tänne. Mahdollisuus päästä pelaamaan hänen kanssaan oli iso sitä. Olen tietty pelannut hänen kanssaan maajoukkueessa, mutta mahdollisuus pelata hänen kanssaan seuratasolla oli iso sitä (päätöstäni).

Minnesotan päävalmentaja Adrian Heath uskoo, että Pukki on seuran kauan kaipaama boksissa liikkuva hyökkääjä, joka osaa hyödyntää kovalla teholla maalipaikat.

– Luomiemme maalipaikkojen määrän perusteella on ollut tällä kaudella melko ilmeistä, että meiltä puuttuu joku, joka pystyy hyödyntämään ne.

– En halua asettaa hänelle paineita, mutta uskon, että hän (Pukki) olisi laittanut niistä melko monta sisään. Ja se meiltä on puuttunut.

Major League Soccer

@MLS
"I would say it's the biggest signing in #MNUFC history."

It's Teemu Pukki time in Minnesota. 🇫🇮

Linkki twiittiin.