Bastian Schweinsteiger syyttää Pep Guardiolaa Saksan maajoukkueen hiipumisesta maailman huipulta. Bayern München-legenda uskoo espanjalaisvalmentajan Saksaan tuomien ideologioiden vaikuttaneen liikaa maan jalkapalloon.

Guardiola, 52, luotsasi Bayernia vuosina 2013-2016 kolmen vuoden ajan. Schweinsteiger pelasi kaksi vuotta espanjalaisen valmennuksessa.

– Kun Pep Guardiola saapui Bayern Müncheniin, kaikki ajattelivat että meidän täytyisi pelata tietynlaista jalkapalloa, kuten lyhyitä syöttöjä ja muuta. Me oikeastaan menetimme omat arvomme, Schweinsteiger arvioi Talksportille.

– Muut maat näkivät Saksan taistelijana. Me painamme loppuun asti ja näin. Nämä vahvuudet menetettiin viimeisen seitsemän tai kahdeksan vuoden aikana. Me unohdimme sen ja keskityimme pelaamaan vain kaunista jalkapalloa. Se on yksi syistä hiipumisessamme.

Schweinsteiger oli mukana voittamassa Saksan kanssa MM-kultaa vuoden 2014 Brasilian turnauksessa Joachim Löwin alaisuudessa. Maa on jäänyt kahdessa edellisessä MM-turnauksessa alkulohkoon ja putosi vuoden 2021 EM-kisoissa neljännesvälierissä.

Saksa voitti Löwin seuraajan Hansi Flickin alaisuudessa 11:sta ottelustaan vain kolme viime kauden aikana.

LUE MYÖS!