Miesten Ykkösen runkosarja päättyi lauantaina täydellä kuuden ottelun kierroksella.

Valtaosan kaudesta sarjaa johtanut Gnistan voitti lauantaina SalPan Oulunkylässä 3-2. SalPa johti ottelua kahdesti, mutta Gnistan nousi takaa rinnalle ja lopulta ohi. Eero Markkanen viimeisteli Gnistanin voittomaalin 83. minuutilla. Kyseessä oli Markkaselle sarjakauden 11. maali.

Runkosarjan päätöskierrokselle sarjakärjestä lähtenyt EIF voitti vieraskentällä KPV:n 3-2. EIF iski kaksi maalia lisäajalla ja nousi viimeisillä sekunneilla voittoon. EIF nousi täyden pistepotin myötä tasapisteisiin Gnistanin kanssa. Kummallakin joukkueella on täysin identtiset tilastot runkosarjasta. EIF johtaa Ykköstä keskinäisten otteluiden turvin.

Surkean alkukautensa jälkeen merkittävästi kurssiaan kääntänyt TPS voitti vieraskentällä MP:n 1-0. Alhaji Gero iskin ottelun ainoan täysosuman 24. minuutilla. TPS nousi voiton myötä pisteen päähän kolmantena olevasta MP:stä.

TPS lähti kauteen selvästi suurimpana mestarisuosikkina, mutta suora nousu Veikkausliigaan jäänee haaveeksi, sillä se on kahdeksan pistettä Gnistania ja EIF:iä perässä, kun ylempi loppusarja käynnistyy.

Kierroksen maalirikkain ottelu nähtiin Järvenpäässä. JäPS ja KäPa päätyivät 4-4 -tasapeliin putoamiskamppailussa. Tasapelipiste tuskin tyydyttää kumpaakaan, vaikka JäPS nousikin tasoihin lisäajalla. Heinäkuussa Hakasta KäPaan siirtynyt Kristian Yli-Hietanen viimesteli kaksi maalia JäPSin verkkoon. Yli-Hietanen on tehnyt kahdeksassa pelaamassaan ottelussa yhtä monta maalia.

Ykkösliiga

@ykkosliiga
Päätöskierros tarjosi todellista hulinaa! EIF nousi lisäajalla tappioasemasta voittoon, ja joukkueella on yhä täysin sama maalisuhde kuin Gnistanilla. 😳

Ykkösen runkosarja on nyt paketissa - jatkosarjojen otteluohjelmat julkaistaan tiistaina kello 14:00. 📅 #Ykkönen