Espanjan miesten maajoukkue tuomitsee maan jalkapalloliiton puheenjohtajan Luis Rubialesin käytöksen naisten MM-kisojen palkintoseremoniassa.

Rubialesia, 46, on maailmanlaajuisesti kritisoitu jalkapallopomon suudeltua Espanjan naisten hyökkääjää Jennifer Hermosoa huulille maajoukkueen juhliessa historiansa ensimmäistä maailmanmestaruutta. Mies on kieltäynyt eroamaan tehtävistään pakotetun suudelman jälkeen.

Espanja kukisti Australiassa elokuussa pelatussa finaalissa Englannin 1-0-lukemin.

– Me haluamme tuomita Rubialesin sopimattoman käytöksen. Hän ei ole toiminut edustamansa instituution arvojen mukaisesti, Espanjan miesten maajoukkkueen hyökkääjä Álvaro Morata kommentoi ryhmän edustajana lausunnossa.

– Me seisomme tämän urheilulajin edustamien arvojen takana. Espanjan jalkapallon täytyy vaalia arvoja kunnioituksen, inspiraation ja tasa-arvon puolesta. Esimerkkkiä on näytettävä kentällä ja sen ulkopuolella.

– Tämä oli historiallinen saavutus, joka tulee jättämään jälkensä Espanjan naisten jalkapalloon inspiroiden lukuisia naisia. Me haluamme ilmaista katumusta ja solidaarisuutta pelaajille, joiden menestys on tahrattu.

Football España

@footballespana_
"We want to reject what we consider to be unacceptable behaviour from Mr. Rubiales, who has not been up to the standard of the institution he represents."

Alvaro Morata has read a statement on behalf of the Spain team condemning Rubiales. @relevo

Rubiales on ollut tapauksen jälkeen Fifan hyllyttämänä tehtävistään. Espanjan kansainvälinen urheiluliitto TAD on myös avannut tutkinnan häntä vastaan.

Rubiales myönsi syyskuun ensimmäisenä päivänä tehneensä virheitä, mutta väitti suudelman tapahtuneen molempien tahdosta. Hermoso ei ollut antanut toiminnalle suostumusta.

Espanjan miesten maajoukkueen päävalmentaja Luis de la Fuente pyysi myös aiemmin anteeksianto tuettuaan Rubialesin puhetta. Hän ei ole aikeissa erota tehtävistään.

LUE MYÖS!