Espanjan jalkapalloliiton entinen puheenjohtaja Luis Rubiales (artikkelikuvassa vasemmalla) joutui väistymään tehtävästään tänä syksynä. Hän oli suudellut espanjalaishyökkääjää Jennifer Hermosoa huulille ilman tämän suostumusta, mitä ei pidetty hyväksyttävänä. Euroopan jalkapalloliiton UEFAn puheenjohtajana toimivan Aleksander Čeferinin mukaan tapauksessa tehtiin kärpäsestä härkänen.

Rubiales oli ollut myös UEFAn varapuheenjohtaja ennen ahdistelukohuaan.

Madridilaistuomari määräsi perjantaina Rubialesille lähestymiskiellon, jonka mukaan tämän on pysyttävä vähintään 200 metrin etäisyydellä Hermososta. Lisäksi Hermoso syyttää Rubialesia seksuaalisesta väkivallasta. Rubiales voidaan tuomita teostaan enimmillään neljäksi vuodeksi vankilaan.

– Se, mitä Rubiales teki, oli asiatonta ja käsittämätöntä. Mutta kun luen, että hänen käytöstään pidettiin vakavana rikoksena — [olen ammatiltani] lakimies, ja tuollainen on minusta täysin epäloogista, sanoi Čeferin slovenialaismedia N1:lle.

– Lehdistö antoi tälle tarinalle tämän painoarvon.

Lue lisää: