HJK-puolustajan Kevin Kouassivi-Benissanin, 24, unelmaviikko huipentui torstai-iltana Töölön Bolt Arenalla. Laitapuolustaja pääsi juhlimaan kasvattajaseuransa paikkaa Konferenssiliigan lohkovaiheessa.

HJK onnistui saavuttamaan eurolopputurnauspaikan kolmanteen peräkkäiseen vuoteen kukistettuaan playoffkierroksella romanialaisen Farul Constantan yhteismaalein 3-2. Toisessa osaottelussa Töölössä molemmat maalit viimeisteli joukkueen ykköspyssy Bojan Radulovic. LUE LISÄÄ!

– Tämä on uskomatonta. Ei voisi olla paremmat fiilikset. Joukkue taisteli 90 minuuttia ja risat tänään. Ansaittiin se paikka ja tänään juhlitaan, Kouassivi-Benissan tunnelmoi SuomiFutis-sivustolle.

Kouassivi-Benissanin ilta Töölössä ei ollut yhtä hohdokas kaksi viikkoa sitten Qarabagia vastaan. Hänen pelinsä päättyi vartin jälkeen kahdesta varoituksesta seuranneeseen ulosajoon. Samalla HJK putosi kahden maalin erolla Eurooppa-liigan kolmannen kierroksen otteluparista.

Kouassivi-Benissan on sittemmin löytänyt iskukykynsä myös Veikkausliigassa. Kolmeen viimeiseen liigaotteluun hän on syöttänyt peräti viisi maalia.

Qarabagia vastaan tullutta takaiskua ei jääty murehtimaan suuremmin.

– Se mitä tapahtui tapahtui ja se on jalkapalloa. Uusi peli tulee onneksi aina nopeasti ja uusia tilaisuuksia tulee, huoleton puolustaja totesi.

Kouassivi-Benissanin alkuviikko toi myös toisen merkittävän ilouutisen. HJK-puolustaja sai keskiviikkona ensimmäisen A-maajoukkuekutsunsa Huuhkajiin.

Suomi kohtaa syyskuun EM-karsintaotteluissa Kazakstanin vieraissa ja Tanskan loppuunmyydyllä Helsingin olympiastadionilla.

Kouassivi-Benissan olisi voinut edustaa myös isänsä kotimaata Togoa. Huuhkajien paidan pukeminen päälle on kuitenkin ollut aina ykköstavoitteena.

– Olen todella kiitollinen kutsusta. Toivottavasti pääsen tekemään myös debyytin, HJK:n mies kommentoi.

Joni Ahokas, Helsinki
Twitter: @AhokasJoni

LUE MYÖS!