Suomen Palloliitto vastustaa UEFA:n päätöstä päästää Venäjän alaikäisten maajoukkueet takaisin kansainvälisiin kilpailuihin.

Euroopan jalkapalloliitto tiedotti tiistaina, että se ottaa Venäjän alle 17-vuotiaiden joukkueet takaisin kilpailuihinsa.

UEFA hyllytti kaikki venäläisjoukkueet Euroopan kilpailuista sen jälkeen, kun maa aloitti täysimittaisen hyökkäyssotansa Ukrainaan viime vuoden helmikuussa.

Tämän viikon tiedotteessaan UEFA sanoi, että se tuomitsee yhä ”Venäjän laittoman sodan”, mutta sen mukaan lapsia ei tulisi rangaista aikuisten teoista. Kaikki muut venäläisjoukkueet ovat edelleen pelikiellossa UEFA:n kilpailuissa.

Palloliitto ilmaisi olevansa eri mieltä UEFA:n päätöksestä.

– Venäjän tai Valko-Venäjän maajoukkueiden osallistumista kansainvälisiin kilpailuihin ei tulisi edelleenkään sallia.

– Käymme asiasta vuoropuhelua UEFA:n ja Pohjoismaiden jalkapalloliittojen kanssa.

– Aiempi päätöksemme on edelleen voimassa, ja Suomen jalkapallo- ja futsalmaajoukkueet eivät toistaiseksi pelaa Venäjän tai Valko-Venäjän maajoukkueita vastaan missään ikäluokassa.

Ukrainan jalkapalloliitto kutsui UEFA:n päätöstä ”perusteettomaksi” ja lisäsi, että päätös ”suvaitsee Venäjän aggressiivista politiikkaa”.

– Kehotamme voimakkaasti UEFA tarkastelemaan tätä päätöstä.

– Vaadimme, että säilytämme UEFA:n ja FIFA:n aiemmat päätökset, jotka estävät kaikkien venäläisjoukkueiden osallistumisen kansainvälisiin kilpailuihin.

Suomen Palloliitto

@Palloliitto
UEFA julkaisi tiistaina päätöksensä, jonka mukaan Venäjän alaikäisten pelaajien maajoukkueet otetaan takaisin mukaan kansainvälisiin kilpailuihin tämän kauden aikana.

Suomen Palloliitto ilmaisee erimielisyytensä asiassa.

uefa.com/insideuefa/new…