Huuhkajien toppari Richard Jensen vaihtoi tänä kesänä seuraa ulkomailla, kun hän jätti puolalaisen Górnik Zabrzen ja suuntasi skotlantilaisen Aberdeenin riveihin.

Jensen, 27, on ehtinyt viettää uudessa seurassaan vasta pari viikkoa, mutta hän on ollut mukana jo neljässä pelissä ja päässyt kentälle kolmesti.

– Vastaanotto on ollut tosi lämmin ja sydämellinen. Aberdeen seurana vaikuttaa tosi ammattimaiselta, kertoi Jensen keskiviikkona maajoukkueen lehdistötilaisuudessa.

– Hyvin on lähtenyt [henkilökohtaisesti] käyntiin, vaikka tulokset ovat olleet vähän hakusessa. Meillä on monta uutta pelaajaa siellä, niin varmaan kestää hetken ennen kuin saadaan joukkuedynamiikka toimimaan optimaalisesti, mutta muuten olen ollut todella tyytyväinen alkuun.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Aberdeen FC

@AberdeenFC
Welcome to the Dons Richard 🤝

Jensen uskoo, että skotlantilaisen pelin intensiteetti auttaa häntä myös Huuhkajien matkassa.

– Se on tullut esille jo näiden kahden viikon aikana. Se on varmasti yksi osapuoli omassa tekemisessä, jota voi aina parantaa ja tulee väkisinkin parantumaan siellä, joten sitä voi aina ottaa mukaan maajoukkueeseen.

Siirto Skotlantiin ei ollut Jensenin mukaan ennalta suunniteltu juttu. Mahdollisuus aukeni yllättäen ja asiat lähtivät rullaamaan vauhdilla.

– Tämä tuli kyllä tosi puskista ja kaikki tapahtui nopeasti. Silloin kun se (mahdollisuus) tuli, oli heti sellainen tunne, että tämä kuulostaa hyvältä kaikin puolin.

HJK vastaan Konferenssiliigassa

Jenseniä odottavat Konferenssiliigassa mielenkiintoiset ottelut, sillä arpa toi Aberdeenille vastaan hänen entisen seuransa Helsingin Jalkapalloklubin.

HJK oli Jensenin viimeinen seura Suomessa ennen kuin hän siirtyi hollantilaiseen Twenteen vuonna 2012. Siitä lähtien hän on rakentanut uraansa ulkomailla.

Klubin ja Aberdeenin kanssa samassa lohkossa pelaavat saksalainen Eintracht Frankurt ja kreikkalainen PAOK.

– Makea lohko! Vaikeita pelejä, toki se oli jo tiedossa. Siellä on tosi hyviä jengejä ja kaikki kamppailevat jatkopaikasta, mutta samalla uskon myös meidän mahdollisuuksiin. Odotan innolla, että ne pelit alkavat. Onhan se makeeta tulla myös Helsinkiin pelaamaan, sanoi Jensen.

Huuhkajat kohtaa tällä viikolla EM-karsintaotteluissa Kazakstanin torstaina Astanassa ja Tanskan sunnuntaina Helsingissä. Suomi ja Kazakstan ovat lohkon kärkisijoilla kummankin kerättyä neljästä ensimmäisestä pelistään yhdeksän pistettä.

Ville Liimatta