Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand tunnistaa Huuhkajista useita pelaajia. Suomi ja Tanska iskevät yhteen EM-karsintojen toisessa kohtaamisessaan huomenna Helsingin Olympiastadionilla.

Nordsjaellandia Tanskan pääsarjassa vuosina 2011-2014 valmentanut luotsi ehti kohdata entisen seuransa peräsimessä Suomen kapteenin Lukas Hradeckyn. Huuhkajien ykköstorjuja edusti Esbjergiä ja Bröndbyä Superligassa samoihin aikoihin.

Hjulmand kertoi sunnuntain EM-karsintakohtaamista edeltäneessä lehdistötilaisuudessa seuranneensa tarkasti suomalaista jalkapalloa. Huuhkajien eturivin pelaajista Nordsjaellandia edustava Oliver Antman, Tanskassa Bröndbyn paitaa viime vuosikymmenellä kantanut Minnesota Unitedin hyökkääjä Teemu Pukki ja Midtjyllandissa ennen siirtoaan Sparta Prahaan pelannut Kaan Kairinen ovat jokainen maajoukkueen päävalmentajalle tuttuja nimiä.

– Antman on ottanut harppauksen tänä vuonna. Tunnen myös Lukasin, Teemun ja Kairisen, Hjulmand luetteli Olympiastadionilla järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Hän Kairinen on ottanut myös askelia eteenpäin ja pärjännyt hyvin Spartassa. Me tiedämme paljon suomalaisesta jalkapallosta ja tästä Suomen joukkueesta.

Huuhkajat kohtasi Tanskan edellisen kerran Kööpenhaminan Parkenilla EM-karsintojen avauksessa maaliskuussa. Tuolloin Suomi hävisi 1-3-lukemin vieraskentällä Manchester Unitedin nykyisen hyökkääjän Rasmus Höjlundin paukutettua hattutempun.

Huuhkajat on porskuttanut avaustappion jälkeen neljän ottelun voittoputkessa ja johtaa karsintalohkoaan. Hjulmand antoi kehuja erityisesti Suomen puolustuspään tekemiselle.

– He ovat hyvin organisoitu joukkue alakerran osalta ja heidän tekemisensä on tunnistettavaa. Heidän vastahyökkäykset ovat myös nopeita, Tanskan päävalmentaja arvioi.

Suomen ja Tanskan välinen ottelu käynnistyy huomenna kello 19:00. Kamppailu on nähtävissä Yle TV2 -kanavalla ja Yle Areenassa.

Joni Ahokas, Helsinki
Twitter: @AhokasJoni

LUE MYÖS!