Hollannin suurimman seuran Ajaxin alkukausi on ollut suorastaan surkea.

Ajax on napannut kuudesta sarjaottelusta vain yhden voiton ja on parhaillaan Eredivisiessä karsijan paikalla.

Kaksi ottelua enemmän pelannut sarjakärki PSV on karannut peräti 19 pisteen päähän Ajaxista, vaikka kausi on vasta alkutekijöissään. Ajax jäi viime kaudella Eredivisiessä kolmanneksi, eikä todennäköisesti kamppaile mestaruudesta kuluvallakaan kaudella.

Ajax on pelannut mittavan seurahistoriansa surkeimman alkukauden. Se ei ole koskaan jäänyt viiteen pisteeseen kuuden pelatun ottelun jälkeen.

Ajaxin alkukautta on helppo kuvailla rikkonaiseksi.

Ajaxin ja Feyenoordin välinen ottelu jouduttiin keskeyttämään toisella jaksolla syyskuussa, kun Ajaxin kannattajat heittivät kentälle lukuisia savupommeja 0-3 -tilanteessa. Ottelu pelattiin loppuun tyhjille katsomoille muutamaa päivää myöhemmin, minkä vuoksi Ajaxin ja Volendamin välinen kohtaaminen siirrettiin myöhempään ajankohtaan.

Lokakuun alussa Ajaxin ja Waalwijkin välinen ottelu keskeytettiin, kun Waalwijkin maalivahti Etienne Vaessen menetti tajuntansa rajussa törmäyksessä Ajax-pelaaja Brian Brobbeyn kanssa. Ottelu pelataan loppuun joulukuussa.

Ajaxin päävalmentaja Maurice Steijn saattaa menettää työpaikkansa alkaneen maajoukkuetauon aikana. Hollantilaismedian mukaan Ajaxin seurajohto harkitsee antavansa potkut Steijnille.