Bayern München rikkoi elokuussa siirtosummaennätyksensä maksettuaan Harry Kanesta sata miljoonaa euroa Tottenhamille.

Kane on viimeistellyt kahdeksaan otteluun yhdeksän maalia.

Bayern on tunnettu varsin järkevänä rahankäyttäjänä, mutta viime vuosina sekin on avannut kukkaronsa nyörejä oikein toden teolla. Lucas Hernández maksoi 80 miljoonaa euroa. Lisäksi Bayern pulitti Matthijs de Ligtistä vajaat 70 miljoonaa euroa.

Saksalaisjätin puheenjohtaja Herbert Hainer kertoi FZ:n haastattelussa, että Kanesta maksettua siirtosummaa voi pitää edelleenkin poikkeuksellisena Bayernille.

– Tuollaiset siirtosummat ovat tulevaisuudessakin meille poikkeuksellisia. Kane tekee töitä uskomattoman huolellisesti ja huomio kaikki yksityiskohdat, kuten terveyden ja ravinnon. Luotamme siihen, että Kane pystyy pelaamaan tällä tasolla vielä vuosien ajan.

Hainer on ylpeä Bayernin omavaraisuudesta.

– Meillä ei ole suuria sijoittajia tai valtiollisia sponsoreita. Ansaitsemme jokaisen sentin itse, eikä meillä ole velkaa. Olemme maksaneet stadionin, junioriakatemian ja lisäksi meillä on vielä vaikka kuinka paljon rahaa pankkitilillä. Se on meille ylpeydenaihe ja antaa sisäistä voimaa jatkaa samalla tavalla. Tämä on Bayernin tapa toimia.