Saksan jalkapalloliitto tiedotti syyskuussa tehneensä vajaan vuoden mittaisen sopimuksen Julian Nagelsmannin kanssa.

Nagelsmann siirtyi Saksan A-maajoukkueen peräsimeen ensi kesään kestävällä sopimuksella. Nagelsmann valmentaa Saksaa kesän EM-lopputurnauksessa. 

Saksa pääsi kisaisäntänä automaattisesti mukaan turnaukseen, eikä siten pelaa EM-karsinnoissa.

Saksalaismedian mukaan Nagelsmann tienaa vajaan vuoden mittaisesta pestistään noin 4,8 miljoonaa euroa. Vielä ei ole tiedossa, onko Nagelsmann halukas jäämään maajoukkueen peräsimeen nykyisen sopimuksen päättyessä.

Saksan A-maajoukkueessa pelaajaurallaan yli sata ottelua pelanneen ja maailmanmestaruuden kesällä 2014 voittaneen Philipp Lahmin mukaan jalkapalloliiton valmentajille maksamat palkat ovat liian suuria.

– Mediassa sanotaan Hansi Flickin tienanneen 6,5 miljoonaa euroa vuodessa Saksan A-maajoukkueen päävalmentajana. Nagelsmannin sanotaan tienaavan 4,8 miljoonaa euroa vuodessa samasta työstä. Nämä ovat liian suuria summia. Sille ei voi mitään, että seurajoukkueet kilpailevat rahan avulla parhaista pelaajista ja valmentajista, mutta jalkapalloliittojen ei pitäisi suostua maksamaan tuollaisia liian suuria palkkoja. Yli kahden miljoonan euron vuosipalkkaa ei pitäisi maksaa, Lahm totesi Guardianille.

Lahm ei ole toistaiseksi täysin vakuuttunut siitä, kykeneekö Nagelsmann valmentamaan todellista huippujoukkuetta.

– Nagelsmann oli luonnollinen ehdokas maajoukkuevalmentajaksi samalla tavalla kuin aiempiin pesteihinsä. Tiedämme, että hän on ollut uskomattoman lahjakas jo ennen kuin täytti 30 vuotta. Hän nosti Hoffenheimin putoamisviivan alapuolelta Mestarien liigaan, mutta Nagelsmann ei ole toistaiseksi osoittanut kykenevänsä rakentamaan huipputason joukkuetta. Bayernissa hän sai kokemusta korkeimmalta tasolta ja se voi auttaa häntä nykyisessä työssään.