Janne Andersson on valmentanut Ruotsin A-maajoukkuetta yli seitsemän vuoden ajan.

Anderssonin nykyinen sopimus Ruotsin jalkapalloliiton kanssa päättyy ensi kesänä.

Ruotsin tilanne meneillään olevissa EM-karsinnoissa on hyvin tukala.

Se on jäänyt karsintalohkossaan kolmanneksi. Belgia ja Itävalta ovat karanneet jo seitsemän pisteen päähän Ruotsista, kun kolme karsintaottelua on pelaamatta. Karsintalohkon kaksi ensimmäistä pääsevät suoraan ensi kesän EM-lopputurnaukseen.

Ruotsin jalkapalloliitto tiedotti hiljattain yhdessä Anderssonin kanssa, että osapuolten välinen sopimus puretaan EM-karsintojen päätyttyä marraskuussa, jos Ruotsi ei selviydy EM-lopputurnaukseen.

– Ainoa asia, jota ajattelin on se, että menemme EM-kisoihin, mutta Itävalta-tappion jälkeen mediassa heräsi epäilyksiä tulevaisuudestani ja sen vuoksi halusimme tulla tämän kanssa ulos, Andersson totesi tiedotteessa.

Ruotsi sijoittuu karsintalohkossaan hyvin todennäköisesti kolmanneksi, sillä takana olevat Azerbaidžan ja Viro ovat jääneet jo viiden pisteen päähän. Azerbaidžan on tosin pelannut yhden ottelun Ruotsia vähemmän. Maat kohtaavat marraskuussa Azerbaidžanissa.

Svensk Fotboll

@svenskfotboll
SvFF:s och Janne Anderssons avtalsbesked: Vid ett missat EM-slutspel kliver Janne Andersson av sitt uppdrag som förbundskapten i november.

🗣️ Janne Andersson: Efter förlusten mot Österrike kom frågor om min framtid och därför vill vi redan nu vara tydliga med vad som gäller.
RUOTSIN TILANNE EM-KARSINNOISSA
#JoukkueOVTHMP
1Belgia BEL862022-420
2Itävalta AUT861117-719
3Ruotsi SWE831414-1210
4Azerbaijan AZE82157-177
5Viro EST80172-221