Pikkuhuuhkajien tulikuuman komeetan Otso Liimatan on odotettu jo kolkuttelevan Suomen A-maajoukkueen portteja. Famalicaossa pelaava hyökkäävä keskikenttäpelaaja nauttii vastuusta Portugalin pääsarjassa.

Liimatta, 19, on esiintynyt jo kuudessa sarjaottelussa siirryttyään Portugaliin AC Oulun riveissä. Suomalaislahjakkuus ehti tehdä ennen siirtoaan neljä maalia Veikkausliigassa ja tilastoida kolme maalisyöttöä.

Liimatta takoi myös perjantaina hattutempun, kun Suomen U21-maajoukkue jyräsi Turussa pelatussa EM-karsintaottelussa 4-1-lukemin Albanian. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva ei ehtinyt A-maajoukkuekiireiltään nähdä ottelua, mutta Pikkuhuuhkajien tähti on seurantalistalla.

Liimattaa kolme vuotta vanhempi Oliver Antman teki debyyttinsä Huuhkajissa parikymppisenä syksyllä 2022. Myös HJK-puolustaja Matti Peltola, 21, on saanut jo nuorella iällä A-maajoukkuepelejä alleen.

Kanervalla on tarkoituksena tarkastella Liimatan otteita Pikkuhuuhkajissa tarkemmin videonauhoilta Huuhkajien leirityksen päätyttyä.

– Tässä nykyjoukkueessakin on monta nuorta pelaajaa noussut A-maajoukkueeseen lähihistoriassa. Nuoret pelaajat kiinnostavat aina, Kanerva vastasi Liimatan tilanteesta SuomiFutis-sivustolle Huuhkajien lehdistötilaisuudessa Helsingin Olympiastadionilla.

– Ilman muuta tulen katsomaan ne pelit tämän tapahtuman jälkeen.

Liimatta ja Pikkuhuuhkajat kohtaavat huomenna U21 EM-karsinnoissa vieraissa Romanian. Huuhkajat puolestaan iskevät olympiastadionilla yhteen Kazakstania vastaan.

Lohko H:n tilanne
#JoukkueOVTHMP
1Tanska DNK1071219-1022
2Slovenia SLO1071220-922
3Suomi FIN1060418-1018
4Kazakstan KAZ1060416-1218
5Pohjois-Irlanti NIR103079-139
6San Marino SMR1000103-310

Joni Ahokas, Helsinki
Twitter: @AhokasJoni

LUE MYÖS!