Bayer Leverkusen on ollut tänä syksynä yksi eurooppalaisen huippujalkapalloilun suurimmista sensaatioista.

Xabi Alonson valmentama Leverkusen lähti lokakuun maajoukkuetauolle Bundesliigan kärkipaikalta. Seitsemästä ottelusta tuloksena on kuusi voittoa ja tasapeli Bayern Münchenin vieraana. Joukkueen kapteeni Lukas Hradecky on pelannut upean alkukauden Leverkusenin tolppien välissä.

Alonso allekirjoitti elokuun alussa kesään 2026 ulottuvan jatkosopimuksen Leverkusenin kanssa. Saksalaismedian mukaan sopimuksessa on pykälä, jonka myötä Alonso voi jättää Leverkusenin saadessaan tarjouksen joko Real Madridista, Bayernista tai Liverpoolista. Lue lisää täältä.

Takavuosien huippuvalmentaja Ottmar Hitzfeld kehottaa Alonsoa jäämään Leverkuseniin. Valmentajana muun muassa seitsemän kertaa Bundesliigan ja kahdesti Mestarien liigan voittaneen Hitzfeldin mukaan Alonso voi saavuttaa Leverkusenissa jotain historiallista.

– Joukkue uskoo Xabiin, koska hän oli uskomaton pelaaja. Pidän siitä, miten hän käyttäytyy. Hän on hyvin rauhallinen haastatteluissa. Alonson pitäisi olla Carlo Ancelottin seuraaja Real Madridissa. Real Madridille on vaikea sanoa ei, jos sieltä saa oikeasti tarjouksen. Suosittelen Xabia jäämään Leverkuseniin vuoteen 2025 asti, Hitzfeld totesi Bildille.

– Mielestäni Xabin pitäisi osoittaa jäämisellään kiitollisuutta Leverkusenille, joka antoi hänelle mahdollisuuden valmentaa Bundesliigassa. Xabi on edelleen nuori valmentaja. Hän voi saada täällä paljon kokemusta ja jättää jälkeensä jotain unohtumatonta. Siksi neuvoisin häntä olla jättämättä Leverkusenia tämän kauden jälkeen. Hänen pitäisi jäädä vielä ainakin ensi kaudeksi.