Ivan Provedel nousi viime kaudella toden teolla jalkapalloilevan maailman tietoisuuteen.

Lazio hankki Provedelin kakkosmaalivahdikseen, mutta ykkösmaalivahti Luís Maximiano sai punaisen kortin kauden avausottelussa ja Provedel sai näyttöpaikan.

Provedel käytti sen loistavasti hyväkseen ja torjui lopulta koko kauden Lazion maalilla johdattaen seuran toiseksi Serie A:ssa. Provedel valittiin viime kaudella Serie A:n parhaaksi maalivahdiksi.

Provedelin äiti on venäläinen. Venäjän jalkapalloliitto on osoittanut kiinnostuksensa Provedelia kohtaan ja haluaisi nimetä maalivahdin maajoukkueeseensa, mutta Provedel ei ole kiinnostunut ehdotuksesta. Venäjän jalkapallomaajoukkueen maalivahtivalmentaja Vitaliy Kafanov paljasti venäläismediassa, ettei Provedel suostunut edes keskustelemaan asiasta.

– Olemme seuranneet hänen peliesityksiään. Tiedämme myös sen, että hän onnistui maalinteossa, mutta olemme pettyneitä siihen, ettei hän suostunut puhumaan kanssamme. Ilmoitin jalkapalloliitolle haluavani keskustella hänen kanssaan. Provedel ilmoitti, ettei halua puhua kenenkään meidän kanssa. Halusimme kutsua hänet mukaan maajoukkueeseen, Kafanov totesi Sport-Expressenille.

Provedelin agentti Giovanni Rava kertoi samaiselle lehdelle, ettei Provedelilla ole edes Venäjän kansalaisuutta.

– Provedel ei voi pelata Venäjän maajoukkueessa. Hän ei voi myöskään pelata Ranskan, Brasilian tai vaikka Portugalinkaan maajoukkueessa, koska hänellä ei ole näiden maiden kansalaisuutta. Hänellä on vain Italian kansalaisuus. Kenties Kafanov ei tiedä sitä.

Venäjän A-maajoukkue on jätetty ulos UEFA:n ja FIFA:n kilpailuista Ukrainaa vastaan aloitetun hyökkäyssodan vuoksi. Maajoukkue on pelannut sodan alkamisen jälkeen yhteensä seitsemän harjoitusottelua.