Kuluva kausi on José Mourinhon kolmas AS Romassa.

Ensimmäisellä kaudellaan Mourinho johdatti AS Roman Konferenssiliigan mestariksi. Viime kaudella AS Roma hävisi Eurooppa-liigan finaalin rangaistuspotkuilla Sevillalle. Kummallakin kaudella AS Roma on tosin sijoittunut vasta kuudenneksi Serie A:ssa.

AS Roma on parhaillaan seitsemäntenä sarjataulukossa. AS Roman mittavan seurahistorian suurin legenda Francesco Totti on hyvin tyytyväinen Mourinhon edesottamuksiin joukkueen päävalmentajana. Koko uransa AS Romaa edustaneen Tottin mukaan Mourinhon saavutuksia on kunnioitettava.

– Mourinho on yksi maailman parhaista valmentajista. Tilastoja katsomalla voi todeta hänen voittaneen Carlo Ancelottin kanssa kaikista eniten pokaaleja. Hattua päästä. Mourinho vei kahden kauden aikana AS Roman kahteen finaaliin voittaen Konferenssiliigan mestaruuden. AS Roma ei ollut koskaan aiemmin historiansa aikana päässyt kahteen peräkkäiseen finaaliin. Pelasin siellä 25 vuotta, emmekä onnistuneet siinä. Jo senkin takia meidän on kehuttava Mourinhoa, Totti totesi Christian Vierille Bobo TV:ssä.

– Kannattajana kiitän Mourinhoa ikuisesti. Toivottavasti pääsemme ensi kaudeksi Mestarien liigaan. Mielestäni huippuvalmentajien on valmennettava huippujoukkueita. Mourinhon pitää valmentaa AS Romaa. Olen onnellinen, jos hän jää. Jos hän ei jää, on seuran palkattava joku huippuvalmentaja. Mourinho on tuonut kahden vuoden ajan 70 000 kannattajaa stadionille joka otteluun. Jos Mourinho sanoo olevansa väsynyt, on hän varmasti oikeassa.

Vieri tiedusteli Tottilta, aikooko seuralegenda palata työskentelemään AS Romassa. Totti poistui seuran organisaatiosta kesällä 2019.

– Olen aina täällä AS Romaa varten. Haluaisin palata seuraan. Tekisin kaikkeni AS Roman eteen kuten aina ennenkin, mutta näyttää siltä, että toinen osapuoli ei ole samaa mieltä. Avioliittoon tarvitaan kaksi osapuolta.