Huuhkajat pelasi maanantai-iltana EM-karsintojen viimeisen ottelunsa voitettuaan vieraskentällä San Marinon 2-1.

Pyry Soiri viimeisteli Huuhkajien kummatkin maalit.

Huuhkajat sijoittui EM-karsintalohkossaan kolmanneksi. Huuhkajat jatkaa EM-kisapaikan tavoittelua maaliskuussa jatkokarsinnoissa.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva nimesi mielenkiintoisen avauskokoonpanon maanantai-illan otteluun. Kanerva nosti muun muassa Viljami Sinisalon, Tomas Galvezin, Lucas Lingmanin ja Soirin avaukseen. Sinisalo, 22, pelasi ensimmäisen virallisen ottelunsa Huuhkajien tolppien välissä. Galvez, 18, pelasi niin ikään ensimmäisen virallisen A-maaottelunsa.

Peli sujui pitkälti odotusten mukaisesti. Huuhkajat hallitsi palloa ja piti pelin San Marinon kenttäpuoliskolla. Galvez sai heti alussa loistavan paikan, mutta San Marinon maalivahti Aldo Simoncini torjui nuorukaisen yrityksen. Galvezin yritystä lukuun ottamatta Huuhkajilla oli pallon- ja pelinhallinnasta huolimatta ongelmia maalipaikkojen luomisen kanssa. Tauolle mentiin maalittomassa tasatuloksessa.

Soiri siirsi Huuhkajat johtoon toisen jakson alussa. Simoncini ei saanut palloa haltuunsa ja se meni maalivahdin kainalon alta Soirille, joka pääsi siirtämään pallon tyhjään maaliin. Vain hetkeä myöhemmin Galvez pelasi pallon boksiin ja Soiri laukoi sen varmasti maata pitkin maaliin. 2-0.

Toisen maalin rakentanut Galvez pelasi vahvan karsintadebyytin Huuhkajien vasemmalla laidalla. Galvez pelaa Manchester Cityn alle 21-vuotiaiden joukkueessa.

San Marino kavensi ottelun viimeisellä lisäaikaminuutilla. Richard Jensen aiheutti rangaistuspotkun ja Filippo Berardi laukoi pilkun varmasti alakulmaan.

LUE MYÖS