Saksan A-maajoukkueen päävalmentaja Julian Nagelsmann vahvisti hiljattain pitävänsä İlkay Gündoğanin joukkueen pysyvänä kapteenina.

Gündoğan nousi A-maajoukkueen kapteeniksi, kun Manuel Neuer mursi jalkansa ja oli melkein vuoden sivussa pelikentiltä. Neuer palasi hiljattain pelikuntoon, muttei ole mukana Saksan marraskuisissa maaotteluissa. Neuer toimi vuosikausien ajan Saksan kapteenina.

Pelaajaurallaan Bayern Münchenin kanssa kahdesti Bundesliigan voittaneen ja Liverpoolin kanssa Mestarien liigan voittoa juhlineen Dietmar Hamannin mielestä Nagelsmann teki virheen. Hamannin mukaan Gündoğan ei ole sopiva kapteeni Saksalle.

– Hän pelasi uskomattoman hyvin Manchester Cityssä, mutta se joukkue hallitsi palloa 80-prosenttisesti. Siinä joukkueessa hän sai kaiken irti vahvuuksistaan, kuten tekniikastaan ja maalintekotaidostaan. Rodri ja John Stones turvasivat hänen selustan. Saksa pelaa erilaista jalkapalloa. Emme ole niin dominoivia kuin Manchester City, Hamann totesi Neue Zürcher Zeitungille.

Hamannin mielestä Gündoğanin ei pitäisi olla välttämättä edes avauskokoonpanon pelaaja Saksan A-maajoukkueessa.

– Jos asiaa katsoo suoraan, niin voi sanoa, että Gündoğanin 71 A-maaottelusta ehkä kymmenen on ollut hyviä. Jos teet hänestä kapteenin, menetät muita vaihtoehtoja. En näe Gündoğania tuplakutosen paikalla. Hänen on pelattava ylempänä, mutta meillä on sinne Jamal Musialan ja Florian Wirtzin kaltaisia pelaajia, jotka haluan avaukseen. Leroy Sanén ja Serge Gnabryn on myös pelattava nopeutensa ja laatunsa vuoksi. Joten muutaman heistä olisi mentävä penkille, jotta Gündoğan mahtuisi pelaamaan.