Suomen Cupin finaalit siirtyvät syksystä 2024 alkaen ”monivuotisella” sopimuksella Tampereelle ja uudelle Tammelan stadionille, kertoo Palloliitto tiedotteessaan.

Ensi vuonna finaaliviikonloppuna 20.-22. syyskuuta Tampereella pelataan kuusi Suomen Cupiin liittyvien kilpailujen finaalia.

– Suomen Cupin paluu tulos tai ulos -malliin on ollut menestys. Cupin arvostus on ollut uudistuksien jälkeen jatkuvassa nousussa, mikä on upea asia suomalaiselle jalkapallolle ja lämmittää paljon myös henkilökohtaisesti. Uudella Suomen Cupin Superviikonloppu-tapahtumakonseptilla keräämme suomalaisen jalkapalloyhteisön yhteen luomaan ja nauttimaan unohtumattomia cup-tarinoita, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande sanoo.

– Upouusi Tammelan stadion tarjoaa loistavat puitteet Suomen Cupin Superviikonlopun ja koko Suomen yhteisen jalkapallojuhlan kehittämiseen. Cup-kilpailujen onnistunut uudistaminen ja jatkuva kasvu perustuvat vuorovaikutukseen seurojen ja yleisön kanssa. Tätä vuoropuhelua haluamme jatkaa ja kehittää, Suomen Cupin kehityspäällikkö Tomi Leivo-Jokimäki kommentoi.

Tampereella on aiemmin pelattu Miesten Suomen Cupin finaali kolmesti – kahdesti Ratinan stadionilla (1976 & 2016) ja kerran vanhassa Tammelassa (2001). Naisten Suomen Cupin finaali on pelattu kerran Tammelassa, vuonna 1999. Valtaosa menneistä cup-finaaleista on pelattu Helsingissä.

Jalkapallon Suomen Cup

@SuomenCup
Kyllä lähtee! Suomen Cup huipentuu 𝐓𝐚𝐦𝐦𝐞𝐥𝐚𝐧 𝐬𝐭𝐚𝐝𝐢𝐨𝐧𝐢𝐥𝐥𝐚 ensi vuodesta lähtien! 🏆🇫🇮

Suomen Cupin Superviikonlopun aikana nähdään 𝟔 cup-finaalia, kun myös Regions' ja Roots Cupien finaalit pelataan upouudella stadionilla. 🏟️

#SuomenCup #Tampere #Tammela

Linkki twiittiin.