İlkay Gündoğan siirtyi kesällä vapaana agenttina Barcelonaan. 

Gündoğan on noussut odotetusti Barcelona-luotsi Xavin ehdottomien luottopelaajien joukkoon. Saksalaiskeskikenttäpelaaja on pelannut vahvan syyskauden Barcelonan paidassa.

France Football haastatteli Gündoğania, joka kertoi, miksei päivitä muun muassa henkilökohtaisen elämänsä tapahtumia sosiaaliseen mediaan.

– En ole järin aktiivinen sosiaalisessa mediassa. En jaa siellä juurikaan yksityiselämääni. Monet haluaisivat minun olevan siellä aktiivisempi, mutta en ole kiinnostunut siitä, enkä siksi päivitä somea. Todellisuudessa en ole yhtään kiinnostunut siitä. Haluan ihmisten pitävän minua hyvänä jalkapalloilijana. Keskityn työhöni, itseeni ja lajiini. En ole kuitenkaan ihminen, joka jakaisi elämäänsä Instagramissa tai muussa somessa. 

Gündoğanin mukaan sosiaalisen median epäaitous on yksi syistä, miksei pelaaja jaa elämäänsä julkisuudessa. 

– Se on yksi syistä, miksen tuo elämääni esille somessa. Kun avaan Instagramin, näen vain täydellistä elämää. Se ei ole kuitenkaan totta. En halua ihmisten ajattelevan sen suuremmin, miten käyttäydyn tai millainen olen yksityiselämässäni, koska se, mitä somestani näkyy on vain yksi prosentti todellisuudesta.