Manchester United europelit päättyivät kuluvan kauden osalta Mestarien liigan lohkovaiheeseen. 

Manchester United jäi lohkonsa viimeiselle sijalle kerättyään kuudesta ottelusta vain neljä pistettä.

Bayern München voitti lohkon ja FC Kööpenhamina sijoittui toiseksi päästen mukaan kevään pudotuspelivaiheeseen. Galatasaray päätyi kolmanneksi ja on siten mukana Eurooppa-liigan pudotuspeleissä.

Surkeaa kautta pelaava Manchester United kärsi tiistaina jo kauden 12. tappionsa, kun se hävisi kotikentällään Bayern Münchenille 0-1.

Manchester Unitedin päävalmentaja Erik ten Hag kommentoi lohkon lopullista tulosta ottelun jälkeen.

– Tiedämme haluavamme olla tasaisempia. Minun on valmentajana kehitettävä joukkuetta ja ohjeistettava pelaajia. Heidän on otettava vastuuta. En kadu tätä lohkovaihetta. Haluamme olla mukana tässä kilpailussa ja tavoitteemme oli päästä jatkopeleihin, mutta emme onnistuneet siinä ja meidän on hyväksyttävä se.

– Bayernia vastaan peliesityksemme oli todella hyvä. Emme ansainneet hävitä, mutta hävisimme silti.

Ten Hagin mukaan Manchester United kykeni esiintymään pelillisesti edukseen Mestarien liigassa. Luotsi toivoo joukkueen tuovan positiiviset peliesitykset Mestarien liigasta myös Valioliigan puolelle.

– Pelasimme kuitenkin hyvää jalkapalloa Mestarien liigassa. Højlund teki näissä otteluissa viisi maalia. Hänen on uskottava onnistumisiinsa myös Valioliigan puolella, kuten muunkin joukkueen. Meidän on ammennettava näistä peliesityksistä Valioliigassa, sillä haluamme päästä mukaan Mestarien liigaan ja meidän on napattava paikka sinne sarjan kautta.

MESTARIEN LIIGAN A-LOHKO
#JoukkueOVTHMP
1Bayern München BM651012-616
2FC Kööpenhamina FCC62228-88
3Galatasaray SK GAL612310-135
4Manchester United Man Utd611412-154